Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Οι Τούρκοι «δεσμεύουν» το Καστελόριζο – Παραβιάσεις στο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Οι Τούρκοι «δεσμεύουν» το Καστελόριζο – Παραβιάσεις στο Αιγαίο

Στην ιστοσελίδα του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας –ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκαν πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας σημειώθηκαν χθες, Τετάρτη, από τέσσερα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, και πέταξαν σε δύο σχηματισμούς των δύο αεροσκαφών, στην περιοχή του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου. Παραβίασαν δύο φορές και το […]

tourkiko-maxitiko

Στην ιστοσελίδα του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας –ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκαν πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας σημειώθηκαν χθες, Τετάρτη, από τέσσερα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, και πέταξαν σε δύο σχηματισμούς των δύο αεροσκαφών, στην περιοχή του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου. Παραβίασαν δύο φορές και το FIR Αθηνών. Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

“Σχεδόν δεν περνά ημέρα πια, εδώ και περίπου δύο μήνες, που να μην γίνει παραβίαση του εθνικού μας χώρου”, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή του Επιτελείου.

Τι γράφει για το Καστελόριζο το militaire.gr

“Με τη δέσμευση περιοχής νότια του Καστελόριζου για τη διεξαγωγή άσκησης με πυρά, η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί. Με τη NAVTEX 352/17 η Άγκυρα δεσμεύει περιοχή εντός του FIR Αθηνών για άσκηση στις 2 Απριλίου. Η περιοχή που έχει δεσμεύσει “γειτνιάζει” με τις περιοχές που αυτές τις ημέρες γίνονται δύο ασκήσεις οι οποίες εκνευρίζουν την Άγκυρα:

•Η μία είναι η άσκηση Noble Dina στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα,ΗΠΑ,Ισραήλ και Κύπρος και η δεύτερη είναι μια άσκηση έρευνας διάσωσης με δυνάμεις από τη Γαλλία και τη Κύπρο.

Η ΝΟΤΑΜ

TURNHOS N/W                       : 352/17

MEDITERRANEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 02 APR 17, FROM 1200Z TO 1400Z IN AREA BOUNDED BY:

35 50.00 N – 029 50.00 E

35 40.00 N – 029 50.00 E

35 40.00 N – 029 20.00 E

35 50.00 N – 029 20.00 E

CAUTION ADVISED.

 

 

Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης που επιδεινώνεται όσο το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και η επικράτηση του “ναι” δεν έχει εξασφαλιστεί. Χθες βράδυ ανακοινώθηκε το τέλος της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη στη βόρεια Σύρια. Ο τερματισμός της επιχείρησης χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Τουρκία αποτελεί ομολογία ήττας της Άγκυρας.

Την Άγκυρα επισκέπτεται σήμερα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρ.Τίλερσον και το καθεστώς Ερντογάν θα ζητήσει να επιτραπεί σε τουρκικές δυνάμεις να εμπλακούν στην επιχείρηση της Ράκα. Κάτι που θεωρείται μάλλον απίθανο”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις