Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τα ρίχνει στους δημοσιογράφους ο Τσακαλώτος: “Είπα ότι ζορίσαμε, όχι πως ισοπεδώσαμε τη μεσαία τάξη”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ρίχνει στους δημοσιογράφους ο Τσακαλώτος: “Είπα ότι ζορίσαμε, όχι πως ισοπεδώσαμε τη μεσαία τάξη”

Τέλος μπαίνει στη χειροκίνητη παραδοσιακή διαδικασία που αφορούσε στον έλεγχο των καταθέσεων, η οποία αντικαθίσταται από νέο έξυπνο λογισμικό που παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διασταυρώσεων, θα είναι σε θέση να ελέγχει τις καταθέσεις αλλά και κάθε κίνηση του λογαριασμού των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα κάθε ύποπτη περίπτωση […]

ImageHandler

Τέλος μπαίνει στη χειροκίνητη παραδοσιακή διαδικασία που αφορούσε στον έλεγχο των καταθέσεων, η οποία αντικαθίσταται από νέο έξυπνο λογισμικό που παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διασταυρώσεων, θα είναι σε θέση να ελέγχει τις καταθέσεις αλλά και κάθε κίνηση του λογαριασμού των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα κάθε ύποπτη περίπτωση να γίνεται αντιληπτή.

Ο υπουργός μίλησε για το έργο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να δεχτεί καμία ερώτηση για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης.

«Αυτό το έργο θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί και παλαιότερα αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις το ήθελαν, κι εγώ λέω ότι δεν το ήθελαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχε και πιο παλιά η τεχνική δυνατότητα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε πως ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης έχει ζοριστεί, κατηγορώντας παράλληλα τους δημοσιογράφους πως του απέδωσαν τη φράση «έχουμε ισοπεδώσει τη μεσαία τάξη». Τη Δευτέρα, ο υπουργός είχε πει στη Βουλή πως «ζορίσαμε τη μεσαία τάξη», ωστόσο τώρα μίλησε μόνο για ένα «κομμάτι» της.

Στη συνέντευξη Τύπου, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο συμμετείχαν η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής και η ομάδα που εργάστηκε για το νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις