Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μεγάλη ανησυχία στις Αρχές για τις ροές: Βρέθηκαν 176 μετανάστες σε Λέσβο και Χίο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ανησυχία στις Αρχές για τις ροές: Βρέθηκαν 176 μετανάστες σε Λέσβο και Χίο

Οι ροές των μεταναστών συνεχίζονται και οι Αρχές ανησυχούν, καθώς οι καταυλισμοί είναι στο «κόκκινο» και η φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού είναι αδύνατη. Όσο μάλιστα φτιάχνει ο καιρός, τόσο περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες ξεκινούν από τη χώρα τους με προορισμό τις ελληνικές ακτές. Οι τραγωδίες βέβαια παρά τις καλές καιρικές συνθήκες, δεν αποφεύγονται εξαιτίας της άθλιας […]

roes_0

Οι ροές των μεταναστών συνεχίζονται και οι Αρχές ανησυχούν, καθώς οι καταυλισμοί είναι στο «κόκκινο» και η φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού είναι αδύνατη.

Όσο μάλιστα φτιάχνει ο καιρός, τόσο περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες ξεκινούν από τη χώρα τους με προορισμό τις ελληνικές ακτές.

Οι τραγωδίες βέβαια παρά τις καλές καιρικές συνθήκες, δεν αποφεύγονται εξαιτίας της άθλιας κατασκευής των βαρκών στις οποίες επιβαίνουν και το πρόβλημα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Χτες το μεσημέρι, σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στην περιοχή της Αγίας Ελένης Χίου μια βάρκα με 68 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι 68 επιβαίνοντες στη βάρκα περισυλλέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου, ενώ εντύπωση προκάλεσε ένα παιδάκι που ήταν ντυμένο με τη στολή του Μπάτμαν.

Στη Χίο, επίσης, έως σήμερα το πρωί εντοπίσθηκαν δυο ακόμα βάρκες με 63 συνολικά επιβαίνοντες οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νησί.

Στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο, στην περιοχή του αεροδρομίου, έφθασε μια βάρκα με 46 επιβαίνοντες, ενώ στη Σάμο οι ροές έχουν μηδενιστεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.607 άτομα. Από αυτά 3.292 στη Λέσβο, 3.587 στη Χίο και 1.728 στη Σάμο.
Δεκαοχτώ μετανάστες- άντρες στο σύνολο, μετακινήθηκαν σήμερα με πλοίο ναυλωμένο από τη Frontex από τη Μυτιλήνη στο λιμάνι Δικελί της Τουρκίας σε εφαρμογή των προβλεπόμενων στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Πρόκειται για τρεις Πακιστανούς, οκτώ από το Μπαγκλαντές, τέσσερις Αλγερινούς, έναν από τη Σενεγάλη, έναν Αιγύπτιο και έναν Ιρακινό. Στο σύνολο τους παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές οι οποίοι και τους παρέπεμψαν σε καταυλισμό στη βορειοδυτική Τουρκία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις