Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Eurovision 2017: Η Ρωσία γιορτάζει τη διαφορετικότητα
LIFESTYLE

Eurovision 2017: Η Ρωσία γιορτάζει τη διαφορετικότητα

H συμμετοχή της Ρωσίας στη φετινή Eurovision θα κάνει τη διαφορά, καθώς τη χώρα θα εκπροσωπήσει μια καλλιτέχνιδα, που θα τραγουδήσει στη σκηνή με αμαξίδιο λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει! Πρόκειται για την 28χρονη Γιούλια Σαμοΐλοβα, που θα τραγουδήσει καθισμένη σε αναπηρική καρέκλα το «Flame is Burning», όπως ανακοίνωσε επίσημα το Channel 1 της […]

WireAP_cea8f91fd3e0416cbcbcee90865c45f9_12x5_1600

H συμμετοχή της Ρωσίας στη φετινή Eurovision θα κάνει τη διαφορά, καθώς τη χώρα θα εκπροσωπήσει μια καλλιτέχνιδα, που θα τραγουδήσει στη σκηνή με αμαξίδιο λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει! Πρόκειται για την 28χρονη Γιούλια Σαμοΐλοβα, που θα τραγουδήσει καθισμένη σε αναπηρική καρέκλα το «Flame is Burning», όπως ανακοίνωσε επίσημα το Channel 1 της ρωσικής τηλεόρασης.

Το 2013  η Γιούλια προσήλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης  με την ερμηνεία της στο τραγούδι στην εκπομπή Faktor A, ενώ το 2014 ερμήνευσε το τραγούδι «Together» κατά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Η Γιούλια, που γεννήθηκε υγιέστατη, στην ηλικία των 13 ετών διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 (νόσος Werdnig-Hoffman), η οποία είναι κληρονομική και την «ανάγκασε» να κινείται μόνο με τη χρήση αμαξιδίου. Μετά από πολλές επεμβάσεις, άρχισε να αναρρώνει και μέσα από τη μουσική βρήκε μια θεραπευτική και συναισθηματική διέξοδο. Το θέμα της Eurovision 2017 #CelebrateDiversity (γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα) ταυτίζεται απόλυτα με την επιλογή της Γιούλιας, της οποίας η προσωπική ιστορία αποτελεί παράδειγμα και ενέπνευσε  εκατομμύρια ανθρώπους!

Το 2008 η Ρωσία αναδείχθηκε νικήτρια με το τραγούδι «Believe» που ερμήνευσε ο Ντίμα Μπιλάν. Η Γιούλια θα είναι η δεύτερη καλλιτέχνις που τραγουδά καθισμένη σε αναπηρική καρέκλα. Η Πολωνή Μόνικα Κουζίνσκα, η οποία το 2006 είχε πέσει θύμα τροχαίου που την άφησε ανάπηρη, το 2015  έκανε επιτυχία με την μπαλάντα της «In The Name Of Love».

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις