Ξάνθη: Ελεύθερος αφέθηκε ο ιμάμης με τα όπλα- Στο πλευρό του οι κάτοικοι του χωριού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξάνθη: Ελεύθερος αφέθηκε ο ιμάμης με τα όπλα- Στο πλευρό του οι κάτοικοι του χωριού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Συναγερμός σήμανε χτες στην Ξάνθη, όταν εντοπίστηκαν σε τζαμί όπλα και σφαίρες, με τον υπεύθυνο ιμάμη της Ηλιόπετρας Κεχαγιά Σαμπρή να συλλαμβάνεται από τις Αρχές και η υπόθεση να φτάνει αμέσως στο υπουργείο. Τα πιστόλια 22 και 38 χιλιοστών και οι σφαίρες βρέθηκαν σε μια μαύρη τσάντα στο σιδερένιο μιναρέ που βρίσκεται στον περίβολο ενώ […]

29.03.2017 | 12:08

Συναγερμός σήμανε χτες στην Ξάνθη, όταν εντοπίστηκαν σε τζαμί όπλα και σφαίρες, με τον υπεύθυνο ιμάμη της Ηλιόπετρας Κεχαγιά Σαμπρή να συλλαμβάνεται από τις Αρχές και η υπόθεση να φτάνει αμέσως στο υπουργείο.

Τα πιστόλια 22 και 38 χιλιοστών και οι σφαίρες βρέθηκαν σε μια μαύρη τσάντα στο σιδερένιο μιναρέ που βρίσκεται στον περίβολο ενώ η αστυνομία, που είχε συλλέξει πληροφορίες, ερεύνησε και το σπίτι του ιμάμη όπου εντόπισε ένα κυνηγετικό φλόμπερ.

Ο ιμάμης είχε εισαχθεί με την αυτόφωρη διαδικασία και κατηγορείτο για οπλοκατοχή και μετά την απολογία του το πρωί της Τετάρτης, αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε καμία σχέση με τα όπλα, ενώ το τέμενος είναι προσβάσιμο σε όλους για 24 ώρες το 24ωρο. Το φλόμπερ που βρέθηκε στην οικία του, είχε αποκτηθεί 23 χρόνια πριν, όταν η άδεια δεν ήταν προαπαιτούμενο.

Έξω από  την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης βρέθηκαν από το πρωί συγχωριανοί του ιμάμη για να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους. Όταν ο ιμάμης εξήλθε από τα δικαστήρια, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Αχμέτ Κεχαγιά Ικσάν, ευχαρίστησε όσους τον στηρίζουν και δήλωσε πως η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση και μετά την περαίωσή της και εφόσον προκύπτουν ενδείξεις, θα ασκήσει ποινική δίωξη ή θα την θέσει στο αρχείο.

Exit mobile version