Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Θέλετε να την ρίξετε στο κρεβάτι; Φροντίστε την… μυρωδιά σας λένε οι ειδικοί!
PLUS

Θέλετε να την ρίξετε στο κρεβάτι; Φροντίστε την… μυρωδιά σας λένε οι ειδικοί!

Εκεί που δίναμε όλη μας την προσοχή στο ντύσιμο και στην εμφάνιση, σπαταλώντας πολλά στα κομμωτήρια λίγο πριν βγούμε με το αντικείμενο του πόθου μας, οι επιστήμονες αλλάζουν τα πάντα. Αυτό που ερεθίζει και ανοίγει την όρεξη για σεξ, είναι η μυρωδιά, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα “Bild”. Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, αυτό που μας […]

156435

Εκεί που δίναμε όλη μας την προσοχή στο ντύσιμο και στην εμφάνιση, σπαταλώντας πολλά στα κομμωτήρια λίγο πριν βγούμε με το αντικείμενο του πόθου μας, οι επιστήμονες αλλάζουν τα πάντα.

Αυτό που ερεθίζει και ανοίγει την όρεξη για σεξ, είναι η μυρωδιά, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα “Bild”.

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, αυτό που μας έκανε να πέσουμε στο κρεβάτι, ήταν η μυρωδιά, κάτι που οφείλεται στις φερομόνες- υπεύθυνες για την επιλογή του συντρόφου.

Οι φερομόνες είναι χημικές ουσίες στο δέρμα και στις τρίχες που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές με γυμνό μάτι. Τα κυριότερα σημεία του σώματος που τις εκκρίνουν είναι το πρόσωπο, οι μασχάλες και τα γεννητικά όργανα, ενώ συγκεντρώνονται στον ιδρώτα και τα ούρα.

13-ανδρικά-αρώματα-που-λατρεύουν-οι-γυναίκες-πάνω-σου

Όταν δύο άνθρωποι είναι κοντά, οι φερομόνες τους αιωρούνται και εισέρχονται στη μύτη, τη «δίοδό» τους προς τον εγκέφαλο. Kαταλήγουν στο τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει την έκκριση των των οιστρογόνων στις γυναίκες και της τεστοστερόνης στους άνδρες, με αποτέλεσμα να «ανάβουν» και να θέλουν… σεξ!

Κι αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να καθορίζεται η ερωτική μας συμπεριφορά από κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, οι ειδικοί λένε πως το μυστήριο της έλξης των δύο φύλων εξηγείται επιστημονικά βάσει των ουσιών αυτών.

Όσο πιο πολύ ταιριάζει η μυρωδιά των συντρόφων, τόσο ισχυρότερη είναι η σεξουαλική έλξη, αυτό που λέμε “χημεία”.   Αλλά δεν μένουμε μόνο στο σώμα, καθώς οι αφροδισιακές μυρωδιές προκύπτουν και από αλλού, όπως οι κρέμες για παράδειγμα.

Λοσιόν ή αρώματα με βανίλια, γιασεμί ή άλλα διεγερτικά, όπως ο μόσχος, το σανδαλόξυλο και ο βασιλικός, δημιουργούν ατμόσφαιρα άκρως καυτή…

Οπότε αν έχετε βάλει κάποιον ή κάποια στο μάτι, ή θέλετε να τα βρείτε με τον σύντροφο σας μετά το καβγαδάκι, φροντίστε απλώς να βάλετε σε λειτουργία τη… μύτη του…!
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις