Στη Μαλαισία παραμένει η σορός του Κιμ Γιονγκ-ναμ

ΚΟΣΜΟΣ

Στη Μαλαισία παραμένει η σορός του Κιμ Γιονγκ-ναμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Μαλαισίας Σουμπραμανιάμ Σατασιβάμ, η σορός του Κιμ Γιονγκ-ναμ που δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ παραμένει στη χώρα. Ωστόσο, φέρεται να έχει συμφωνηθεί μεταξύ Μαλαισίας και Βόρειας Κορέας μεταφορά της σορού στη δεύτερη. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο σε ένα γραφείο τελετών και ότι […]

28.03.2017 | 13:47

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Μαλαισίας Σουμπραμανιάμ Σατασιβάμ, η σορός του Κιμ Γιονγκ-ναμ που δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ παραμένει στη χώρα. Ωστόσο, φέρεται να έχει συμφωνηθεί μεταξύ Μαλαισίας και Βόρειας Κορέας μεταφορά της σορού στη δεύτερη. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο σε ένα γραφείο τελετών και ότι αργότερα θα τοποθετηθεί σε πτήση αρχικά για το Πεκίνο και στη συνέχεια για τη Βόρεια Κορέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών πέρασαν περίοδο έντασης λόγω του της δολοφονίας του αδελφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη στις 13 Φεβρουαρίου από δύο γυναίκες που του έριξαν στο πρόσωπο τον τοξικό νευρο-παραλυτικό παράγοντα VX, τη στιγμή που αυτός ήταν στον τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ και ετοιμαζόταν να πάρει την πτήση του για να πάει στο Μακάο.

 

 

Exit mobile version