Τροφές που καθαρίζουν τον οργανισμό από την νικοτίνη

ΥΓΕΙΑ

Τροφές που καθαρίζουν τον οργανισμό από την νικοτίνη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Αν καπνίζετε ή αν έχετε κόψει προσφάτως το κάπνισμα, οι 6 καλύτερες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην αποβολή της νικοτίνης από τον οργανισμό σας είναι : Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι ένα τρόφιμο εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνες C και B5, ακριβώς για αυτό βοηθάει στη αναστροφή των συνεπειών από την μείωση της βιταμίνης C […]

27.03.2017 | 09:48

Αν καπνίζετε ή αν έχετε κόψει προσφάτως το κάπνισμα, οι 6 καλύτερες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην αποβολή της νικοτίνης από τον οργανισμό σας είναι :

  1. Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι ένα τρόφιμο εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνες C και B5, ακριβώς για αυτό βοηθάει στη αναστροφή των συνεπειών από την μείωση της βιταμίνης C στον οργανισμό που προκαλείται από την νικοτίνη.
  2. Πορτοκάλια: Η κατανάλωση πορτοκαλιών ή χυμού πορτοκαλιού αναπληρώνει την βιταμίνη C που χάνεται λόγω του καπνίσματος, ενώ βελτιώνει τον μεταβολισμό και ελέγχει τα επίπεδα στρες του οργανισμού.
  3. Χυμός καρότου: Ο χυμός καρότου δεν βοηθά μόνο στην αποβολή ποσότητας νικοτίνης, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στη αναζωογόνηση του δέρματος που καταπονείται λόγω του καπνίσματος. Κι αυτό γιατί ο χυμός καρότου είναι πλούσιος σε βιταμίνες A,B,C και Κ.
  4. Σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα από τα λίγα λαχανικά που περιέχει μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ουσίες στην καταπολέμηση των συνεπειών του καπνίσματος.
  5. Ακτινίδιο: Το ακτινίδιο είναι ένα «παρεξηγημένο» φρούτο. Ωστόσο έχει «θαυματουργές» ιδιότητες. Καθώς ακριβώς επειδή περιέχει βιταμίνες A,C και Ε αναπληρώνει τις ποσότητες που χάνονται λόγω της αρνητικής επίδρασης της νικοτίνης.
  6. Νερό: Το νερό αποτελεί τον διαχρονικό σύμμαχο του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι σε σωρεία προβλημάτων υγείας. Σε ότι αφορά στο κάπνισμα, βοηθά στην δραστική ενυδάτωση του οργανισμού που η νικοτίνη το αφυδατώνει, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει τον οργανισμό από την νικοτίνη. Υποστηρίζεται από σχετικές επιστημονικές έρευνες ότι η κατανάλωση ικανών ποσοτήτων νερού ημερησίως μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην οριστική διακοπή του καπνίσματος.

 

Exit mobile version