Ο επικίνδυνος καρκίνος του στόματος: Τα βήματα για την σωστή αυτοεξέταση (video)

ΥΓΕΙΑ

Ο επικίνδυνος καρκίνος του στόματος: Τα βήματα για την σωστή αυτοεξέταση (video)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Είναι μία από τις πιο ύπουλες και σοβαρές ασθένειες που σκοτώνει έναν άνθρωπο την ώρα σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο καρκίνος του στόματος, είναι από τις 10 πιο συχνές μορφές της επάρατης νόσου, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη διάγνωσης. Στην Ελλάδα έχουμε 600-700 νέες περιπτώσεις ετησίως και […]

27.03.2017 | 16:35

Είναι μία από τις πιο ύπουλες και σοβαρές ασθένειες που σκοτώνει έναν άνθρωπο την ώρα σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο καρκίνος του στόματος, είναι από τις 10 πιο συχνές μορφές της επάρατης νόσου, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη διάγνωσης. Στην Ελλάδα έχουμε 600-700 νέες περιπτώσεις ετησίως και πεθαίνουν περίπου 200 ασθενείς.

Όπως σε κάθε ασθένεια και κυρίως στον καρκίνο, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη και ακολουθούν η πρώιμη διάγνωση και θεραπεία.

Στον καρκίνο του στόματος, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η αυτοεξέταση και το video που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Στόματος «Βγάλε γλώσσα στον καρκίνο», μας δείχνει τα σωστά βήματα.

Η συγκεκριμένη ύπουλη μορφή, μπορεί να χτυπήσει σε οποιοδήποτε σημείο. Στα ούλα, στα μάγουλα, στον ουρανίσκο, πιο συχνά όμως εντοπίζεται στο πλάγιο ή στο κάτω μέρος της γλώσσας (30%), στα χείλη (17%) και στο έδαφος του στόματος (14%). Ο έλεγχος μπροστά στον καθρέφτη, είναι αναγκαίος για να προστατέψουμε την υγεία μας .

 

Exit mobile version