Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ο επικίνδυνος καρκίνος του στόματος: Τα βήματα για την σωστή αυτοεξέταση (video)
ΥΓΕΙΑ

Ο επικίνδυνος καρκίνος του στόματος: Τα βήματα για την σωστή αυτοεξέταση (video)

Είναι μία από τις πιο ύπουλες και σοβαρές ασθένειες που σκοτώνει έναν άνθρωπο την ώρα σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο καρκίνος του στόματος, είναι από τις 10 πιο συχνές μορφές της επάρατης νόσου, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη διάγνωσης. Στην Ελλάδα έχουμε 600-700 νέες περιπτώσεις ετησίως και […]

καρκινος-στοματος

Είναι μία από τις πιο ύπουλες και σοβαρές ασθένειες που σκοτώνει έναν άνθρωπο την ώρα σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο καρκίνος του στόματος, είναι από τις 10 πιο συχνές μορφές της επάρατης νόσου, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη διάγνωσης. Στην Ελλάδα έχουμε 600-700 νέες περιπτώσεις ετησίως και πεθαίνουν περίπου 200 ασθενείς.

Όπως σε κάθε ασθένεια και κυρίως στον καρκίνο, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη και ακολουθούν η πρώιμη διάγνωση και θεραπεία.

Στον καρκίνο του στόματος, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η αυτοεξέταση και το video που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Στόματος «Βγάλε γλώσσα στον καρκίνο», μας δείχνει τα σωστά βήματα.

Η συγκεκριμένη ύπουλη μορφή, μπορεί να χτυπήσει σε οποιοδήποτε σημείο. Στα ούλα, στα μάγουλα, στον ουρανίσκο, πιο συχνά όμως εντοπίζεται στο πλάγιο ή στο κάτω μέρος της γλώσσας (30%), στα χείλη (17%) και στο έδαφος του στόματος (14%). Ο έλεγχος μπροστά στον καθρέφτη, είναι αναγκαίος για να προστατέψουμε την υγεία μας .

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις