Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα πέντε «τραγικά» λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπο μας
PLUS

Τα πέντε «τραγικά» λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπο μας

  Καθημερινά πλένουμε το πρόσωπο μας, όμως είμαστε σίγουροί πως το κάνουμε σωστά; Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε βασικά λάθη που κάνουμε, τα οποία καταστρέφουν την επιδερμίδα μας κι όμως δεν τα γνωρίζουμε. Λάθος θερμοκρασία νερού Είτε πολύ ζεστό, είτε πολύ κρύο το νερό, μπορεί να καταστρέψει το δέρμα του προσώπου μας. Η κατάλληλη θερμοκρασία είναι κάπου […]

woman-washing-face

 

Καθημερινά πλένουμε το πρόσωπο μας, όμως είμαστε σίγουροί πως το κάνουμε σωστά; Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε βασικά λάθη που κάνουμε, τα οποία καταστρέφουν την επιδερμίδα μας κι όμως δεν τα γνωρίζουμε.

Λάθος θερμοκρασία νερού

Είτε πολύ ζεστό, είτε πολύ κρύο το νερό, μπορεί να καταστρέψει το δέρμα του προσώπου μας. Η κατάλληλη θερμοκρασία είναι κάπου στη μέση, χλιαρό νερό δηλαδή, καθώς είναι ο πιο καλός τρόπος για να απαλλαγεί η επιδερμίδα μας από τα μικρόβια.

Πλένουμε το πρόσωπο πολλές φορές την ημέρα

Αν πλένουμε το πρόσωπο μας πάνω από δύο φορές την ημέρα, απομακρύνουμε όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αφυδατώσουμε το δέρμα μας κι αυτό με τη σειρά του να οδηγήσει στην παραγωγή υπερβολικού αριθμού ελαίων, υπεύθυνα για την ακμή και τα στίγματα.

Υπερβολική απολέπιση προσώπου

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών δερματικών κυττάρων από το δέρμα, αλλά μόνο όταν το κάνουμε με μέτρο. Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές και καλό είναι να χρησιμοποιούμε scrubs από μαλακά συστατικά όπως ζάχαρη και φρουτώδη οξέα.

Δεν ξεπλένουμε καλά το πρόσωπο μας

Το σαγόνι, η γραμμή των μαλλιών και η μύτη είναι τα σημεία του προσώπου που μένουν σχεδόν πάντα «παραπονεμένα» όταν καθαρίζουμε το πρόσωπο μας. Έτσι όμως, συσσωρεύονται ουσίες στην επιδερμίδα μας, κάτι που οδηγεί σε αυξημένη ακμή.

Τρίβουμε το πρόσωπό μας με την πετσέτα όταν το σκουπίζουμε

Ένα τραγικό λάθος όταν σκουπίζουμε το πρόσωπο μας είναι πως το τρίβουμε με την πετσέτα. Το σωστό είναι να ακουμπάμε επανειλημμένως την πετσέτα στην επιδερμίδα, αλλιώς ερεθίζουμε το δέρμα, και καταστρέφουμε την ελαστικότητα του. Επίσης δεν χρησιμοποιούμε ποτέ πετσέτα που χρησιμοποιείται και από άλλα άτομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις