Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παγκόσμιο κίνημα για τα ζώα που πεθαίνουν στη Βενεζουέλα: Σοκάρει ο σκελετωμένος ελέφαντας (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο κίνημα για τα ζώα που πεθαίνουν στη Βενεζουέλα: Σοκάρει ο σκελετωμένος ελέφαντας (pics-vid)

Τα ζώα πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο κι όσα βρίσκονται σε λίγο καλύτερη κατάσταση, κινδυνεύουν και αυτά, καταγγέλλουν δεκάδες οργανώσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των ζώων, για την τραγική κατάσταση στη Βενεζουέλα. Ο ζωολογικός κήπος του Καράκας, είναι μαρτύριο για τα ζώα που δεν έχουν φαγητό και έχουν αποδυναμωθεί εντελώς, ενώ ο θάνατος πενήντα […]

ImageHandlerPIG8F9D2

Τα ζώα πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο κι όσα βρίσκονται σε λίγο καλύτερη κατάσταση, κινδυνεύουν και αυτά, καταγγέλλουν δεκάδες οργανώσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των ζώων, για την τραγική κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Ο ζωολογικός κήπος του Καράκας, είναι μαρτύριο για τα ζώα που δεν έχουν φαγητό και έχουν αποδυναμωθεί εντελώς, ενώ ο θάνατος πενήντα περίπου ζώων μέσα σε 15 ημέρες τον περασμένο Ιούλη, δείχνει τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Οι οργανώσεις ζητούν τη μεταφορά των ζώων και οι αντιδράσεις έγιναν ακόμη πιο έντονες με τη θλιβερή φωτογραφία του ελέφαντα που ήρθε στη δημοσιότητα.

Ο Ρούπερτ, φαίνεται έτοιμος να «σβήσει» και τα κόκαλα του έχουν βγει από το δέρμα.

elefantas-venezouela-ekso

Η ιστοσελίδα worldanimalnews.com που τη δημοσίευσε, γράφει στο Facebook:«Τα ζώα πεθαίνουν της πείνας στον Ζωολογικό κήπο Caricuao του Καράκας στην Βενεζουέλα και πρέπει να μεταφερθούν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Ξεκινάμε αύριο να πείσουμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να κλείσει τον Κήπο και να σώσει τα ζώα που έχουν απομείνει παρατημένα εκεί. Ο Ρούπερτ ο Ελέφαντας έχει μείνει πετσί και κόκαλο και πρέπει να σωθεί!».

Βίντεο με πλάνα του σκελετωμένου ελέφαντα έχουν ανέβει στο διαδίκτυο, ενώ το κίνημα με το hashtag #SaveRuperta εξαπλώνεται ραγδαία.

To περασμένο καλοκαίρι οι συνεχόμενοι θάνατοι είχαν τρομάξει τους επιστήμονες και τους υπαλλήλους του ζωολογικού κήπου, που πλέον σήκωναν τα χέρια ψηλά.

Το Reuters είχε ερευνήσει το θέμα: «Ανήσυχο το προσωπικό έχει καταντήσει να ταΐζει μάνγκο και κολοκύθα τα λιοντάρια και τις τίγρεις στο ζωολογικό κήπο, για να αναπληρώσουν τις μειωμένες μερίδες κρέατος, ενώ οι ελέφαντες τρέφονται με τροπικά φρούτα αντί για το συνηθισμένο διαιτολόγιό τους που περιλαμβάνει σανό», έλεγε το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις