Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κλέβεις ρεύμα; Το πρόστιμο διπλάσιο από το κανονικό τιμολόγιο.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλέβεις ρεύμα; Το πρόστιμο διπλάσιο από το κανονικό τιμολόγιο.

Έως και 5 έτη αναδρομικές καταβολές ρεύματος προβλέπει το ποινολόγιο για όσους κλέβουν ρεύμα! Η ΔΕΗ έχει την δυνατότητα κατά τον νόμο να επιβάλει αναδρομικές χρεώσεις σε βάθος έως και 5 ετών για την ενέργεια που καταναλώθηκε χωρίς να πληρωθεί, η οποία θα τιμολογείται με ειδικό προσαυξημένο τιμολόγιο! Μάλιστα το πρόστιμο που θα καλείται να […]

1754423

Έως και 5 έτη αναδρομικές καταβολές ρεύματος προβλέπει το ποινολόγιο για όσους κλέβουν ρεύμα! Η ΔΕΗ έχει την δυνατότητα κατά τον νόμο να επιβάλει αναδρομικές χρεώσεις σε βάθος έως και 5 ετών για την ενέργεια που καταναλώθηκε χωρίς να πληρωθεί, η οποία θα τιμολογείται με ειδικό προσαυξημένο τιμολόγιο! Μάλιστα το πρόστιμο που θα καλείται να πληρώσει όποιος συλλαμβάνεται να κλέβει ενέργεια, θα φθάνει μέχρι και στο διπλάσιο του κανονικού τιμολογίου. Επίσης θα υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν δεν πληρωθούν τα οφειλόμενα.

Πώς όμως έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο; Δείτε: Το 2016 είχαμε 10.616 ρευματοκλοπές   έναντι 400 το 2006. Σε μια δεκαετία οι ρευματοκλοπές αυξήθηκαν κατά 27 φορές. Οι κλεμμένες κιλοβατώρες από 0,5 % του συνόλου της κατανάλωσης κατά την περίοδο 2000-2010 εξαπλασιάστηκαν και εκτοξεύθηκαν στο 3,2 % το 2016. Ο  όγκος του ρεύματος που χάνεται λόγω κλοπής κάθε χρόνο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του συνόλου των νησιών του Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα), πλην Ρόδου και Κρήτης. Με τιμή κιλοβατώρας (χωρίς ΦΠΑ) τα 9 λεπτά οι απώλειες κυμαίνονται ετησίως στα 150 εκατ. ευρώ !

Πώς κλέβουν ρεύμα

  1. Επέμβαση στον μετρητή ή άλλο στοιχείο της μετρητικής διάταξης, άμεσα ή έμμεσα, με μαγνητάκι που αποσκοπεί στην καταγραφή μικρότερων ποσοτήτων κατανάλωσης ενέργειας.
  2. Απευθείας σύνδεση της εσωτερικής εγκατάστασης με το καλώδιο παροχής ή το Δίκτυο, παρακάμπτοντας την μετρητική διάταξη.
  3. Απευθείας σύνδεση με αγκίστρωση στους αγωγούς του εναερίου δικτύου, απουσία μετρητικής διάταξης ή/και παροχής ή/και νομίμως υφιστάμενου κτίσματος.
  4. Αυθαίρετη επανενεργοποίηση παροχών που έχουν απενεργοποιηθεί.
  5. Αυθαίρετη επανασύνδεση παροχών που έχουν διακοπεί κατόπιν αίτησης οικειοθελούς διακοπής από τον τελευταίο χρήστη .

Πολλά τα κόλπα, πολλά τα προβλήματα…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις