Εξαρθρώθηκε η σπείρα: Ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συνέχιζαν τις ληστείες!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε η σπείρα: Ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συνέχιζαν τις ληστείες!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, κατηγορούμενοι για κλοπές και ληστείες. Αυτό ωστόσο δεν τους εμπόδισε να συνεχίζουν τις ληστρικές επιδρομές σε σπίτια στα Μεσόγεια. Αφού έδιναν το… παρόν στο Τμήμα της περιοχής τους, ξεκινούσαν να εντοπίσουν σπίτια σε Αρτέμιδα, Σπάτα και Ραφήνα. Συνήθως, χτυπούσαν πρωινές ώρες, ποντάροντας στο γεγονός ότι οι ένοικοι […]

27.03.2017 | 16:47

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, κατηγορούμενοι για κλοπές και ληστείες. Αυτό ωστόσο δεν τους εμπόδισε να συνεχίζουν τις ληστρικές επιδρομές σε σπίτια στα Μεσόγεια.

Αφού έδιναν το… παρόν στο Τμήμα της περιοχής τους, ξεκινούσαν να εντοπίσουν σπίτια σε Αρτέμιδα, Σπάτα και Ραφήνα.

Συνήθως, χτυπούσαν πρωινές ώρες, ποντάροντας στο γεγονός ότι οι ένοικοι θα απουσίαζαν σε δουλειές τους,.

Όταν, ωστόσο, έβρισκαν μέσα τους ιδιοκτήτες, με χτυπήματα και απειλές τους ακινητοποιούσαν και  τους λήστευαν.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε, από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες στα Μεσόγεια.

Μετά από επιχείρηση  συνελήφθησαν,  στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 30 ετών, μέλη της σπείρας.

Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 28χρονος συνεργός τους.

Οι δράστες,  με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες.

Πρωινές κυρίως ώρες, εντόπιζαν οικίες σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων και με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν τις θύρες και τα παράθυρα τους αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα τιμαλφή.

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα, δεν δίσταζαν με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας να τους ακινητοποιούν.

Με κλεμμένες πινακίδες από τους σταθμούς προαστιακού σε Μενίδι- Άνω Λιόσια

Ακόμη, για τις μετακινήσεις τους τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, τις οποίες είχαν αφαιρέσει λίγο πριν τη διάπραξη των κλοπών, από σταθμευμένα αυτοκίνητα πλησίον των σταθμών του προαστιακού “Αχαρνές” και “Άνω Λιόσια”.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει τρείς  ληστείες και δεκατρείς  κλοπές στην Αρτέμιδα, στα Σπάτα και στην Ραφήνα.

 

Exit mobile version