Μπαλάφας: “Η αξιολόγηση θα κλείσει. Οι δανειστές φταίνε για την καθυστέρηση.” (video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας: “Η αξιολόγηση θα κλείσει. Οι δανειστές φταίνε για την καθυστέρηση.” (video)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και στο τραπέζι παραμένει το σενάριο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, εξέφρασε την ανησυχία του για κάτι τέτοιο. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε «νομίζω το ΔΝΤ πρέπει να είναι, διαφορετικά αν φύγει, όπως είναι οι συσχετισμοί θα υπάρχει πρόβλημα στο πρόγραμμα». Για […]

24.03.2017 | 15:48

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και στο τραπέζι παραμένει το σενάριο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, εξέφρασε την ανησυχία του για κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε «νομίζω το ΔΝΤ πρέπει να είναι, διαφορετικά αν φύγει, όπως είναι οι συσχετισμοί θα υπάρχει πρόβλημα στο πρόγραμμα».

Για το θέμα της αντιπολίτευσης που έχει προβληματίσει τις τελευταίες ημέρες, και την συναίνεση αυτής στα μέτρα, ο υπουργός έκανε σαφή τη διαφωνία του.

«Δεν είναι πολιτικά κομψό να ζητούν από την αντιπολίτευση να ψηφίσει τα μέτρα. Είναι κάτι που το έχουν ξανακάνει, εμείς θεωρούμε ότι ο κοινοβουλευτισμός μας δεν χωράει τέτοια, αν θέλουν τώρα στην αντιπολίτευση είναι δικό τους πρόβλημα. Εμείς θα θέλαμε να τα ψηφίσουν και κάποιοι άλλοι».

Όσο για την αξιολόγηση, ο κ. Μπαλάφας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος: «Η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο», ενώ απέδωσε την καθυστέρηση στη «σκληρή πλευρά των δανειστών που βλέπει το ζήτημα της Ελλάδας με πολιτικά και όχι οικονομικά κριτήρια».

Exit mobile version