Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος οι «4 μεγάλοι» ύστερα από 68 χρόνια!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος οι «4 μεγάλοι» ύστερα από 68 χρόνια!

του Αντώνη Γεωργακόπουλου  Μετά από 68 χρόνια, οι «4 μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) θα παλέψουν για την κατάκτηση του κυπέλλου. Εάν οι ομάδες μπορούσαν να επιλέξουν τον αντίπαλό τους, σίγουρα θα επέλεγαν τον Ολυμπιακό, και αυτό προκύπτει από την κάκιστη πορεία που έχει μέσα στο 2017. Η κληρωτίδα λοιπόν αποφάσισε πως […]

2604382

του Αντώνη Γεωργακόπουλου

 Μετά από 68 χρόνια, οι «4 μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) θα παλέψουν για την κατάκτηση του κυπέλλου. Εάν οι ομάδες μπορούσαν να επιλέξουν τον αντίπαλό τους, σίγουρα θα επέλεγαν τον Ολυμπιακό, και αυτό προκύπτει από την κάκιστη πορεία που έχει μέσα στο 2017. Η κληρωτίδα λοιπόν αποφάσισε πως ο Ολυμπιακός θα διασταυρώσει τα ξίφη του με την ΑΕΚ με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο «Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12-13/4 ενώ οι επαναληπτικοί στις 26-27/4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

Οι «ερυθρόλευκοι» όντες σε πολύ κακό φεγγάρι θα προσπαθήσουν να αποκλείσουν τους «κιτρινόμαυρους», θέλοντας να πάρουν ταυτόχρονα εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό, εκεί όπου είχαν ηττηθεί με σκορ 2-1. Η ΑΕΚ από την άλλη, ξέρει πως είναι τεράστια ευκαιρία να προχωρήσει στον τελικό της διοργάνωσης, σκεπτόμενη την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των «Πειραιωτών». Άλλωστε, ήταν κοινό μυστικό πως επιθυμούσαν αυτή την κλήρωση.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για 3η συνεχόμενη χρονιά, ενώ στους αγώνες που ανήκουν στην προϊστορία όσον αφορά το θεσμό του κυπέλλου, η ΑΕΚ έχει την υπεροχή αφού σε 20 αναμετρήσεις έχει καταφέρει να κερδίσει 10 φορές. Έχει ηττηθεί 6 φορές, ενώ 4 αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Ξεχωριστή θέση φυσικά στις μεταξύ τους μάχες θα έχει πάντα ο τελικός του 2009 εκεί όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 15-14 στα πέναλτι, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται με σκορ 4-4 στην παράταση.

Μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να ήθελαν τους «Πειραιώτες» στον δρόμο τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα έχουν και εύκολο έργο. Πλέον, στην εξίσωση της διεκδίκησης της πρόκρισης μπαίνει και η πρόσληψη του Τάκη Λεμονή από τον Ολυμπιακό. Μπορεί ο Έλληνας τεχνικός να μην έχει ¨μαγικό ραβδί¨ για να διορθώσει τις αδυναμίες της ομάδας, αλλά μπορεί σίγουρα να ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Οπότε, αναμένουμε δύο πολύ δύσκολα και αμφίρροπα παιχνίδια όπου όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ

2536503

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, με την ψυχολογία στα ύψη θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι», παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα, παίζουν εξαιρετικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο και είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα, κάτι που αποδείχτηκε και στο «ντέρμπι των αιωνίων» όπου επιβλήθηκαν του Ολυμπιακού σε όλη την διάρκεια του αγώνα και το 1-0 χαρακτηρίζεται ως «λίγο». Ο ΠΑΟΚ, μπορεί να βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά σημαντική απώλεια αποτελεί ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που υπέστη κάταγμα κλείδας στο δίτερμα της προπόνησης.

Οι δύο ομάδες, έχουν να αγωνιστούν για τα ημιτελικά του θεσμού από το 1991, ενώ η πρώτη τους συνάντηση, ήταν το μακρινό 1948, εκεί όπου οι «πράσινοι» είχαν προκριθεί σε μονό ματς στη Θεσσαλονίκη με σκορ 1-0. Όσον αφορά την προϊστορία, ο Παναθηναϊκός, μετράει 6 προκρίσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ 4. Ο αγώνας που έχει χαραχθεί στην μνήμη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, είναι ο τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες το 2014. Εκεί, οι «πράσινοι» του Γιάννη Αναστασίου ήταν κυρίαρχοι και κατέκτησαν το κύπελλο με σκορ 4-1, με τον τρομερό Μάρκους Μπεργκ να παίρνει την ομάδα «από το χέρι» και με χατ-τρικ να χαρίζει τον τίτλο.

Εν κατακλείδι, και σε αυτό το ζευγάρι θα δούμε δύο σκληρούς αγώνες μεταξύ των πιο φορμαρισμένων ομάδων της χώρας. Περιμένουμε να δούμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, μιας και οι δύο διεκδικητές του κυπέλλου φαίνεται πως έχουν βρει την «φόρμουλα» για να παράγουν φάσεις και γενικότερα να παίζουν με ελκυστικό τρόπο στο μάτι του φιλάθλου.

Ευελπιστούμε λοιπόν, και στα δύο ζευγάρια, να δούμε όμορφο θέαμα, ωραίο ποδόσφαιρο και πάνω απ’ όλα, όλοι οι αγώνες να αρχίσουν, και να τελειώσουν. Το αναφέρω αυτό, καθώς σε τέτοιους αγώνες ανάμεσα στους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας, κι ειδικά για τόσο κρίσιμα παιχνίδια, υπάρχει ο κίνδυνος επεισοδίων και κατά συνέπεια τραυματισμών των παρευρισκόμενων στο γήπεδο. Οπότε, καλό θα ήταν η μάχη να περιοριστεί μόνο στα σημεία όπου υπάρχει γρασίδι!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις