Τρεις συλλήψεις για φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα: Είχαν τετράδιο καταγραφής των δρομολογίων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρεις συλλήψεις για φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα: Είχαν τετράδιο καταγραφής των δρομολογίων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Οι πρώτες συλλήψεις για καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων έγιναν από την αστυνομία μετά από εκατοντάδες παρόμοιες ενέργειες, σε λεωφορεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Μετά από μια ακόμη καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων σε λεωφορείο,  εντοπίστηκαν τρεις αντιεξουσιαστές,  την ώρα που έγραφαν συνθήματα και είχαν στην κατοχή τους  τετράδιο με τα δρομολόγια των λεωφορείων! […]

24.03.2017 | 00:04

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι πρώτες συλλήψεις για καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων έγιναν από την αστυνομία μετά από εκατοντάδες παρόμοιες ενέργειες, σε λεωφορεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Μετά από μια ακόμη καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων σε λεωφορείο,  εντοπίστηκαν τρεις αντιεξουσιαστές,  την ώρα που έγραφαν συνθήματα και είχαν στην κατοχή τους  τετράδιο με τα δρομολόγια των λεωφορείων!

Ο οδηγός ενημέρωσε για φθορές σε ακυρωτικά

Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης,  στο Περιστέρι, όταν ο οδηγός λεωφορείου της γραμμής,  ενημέρωσε την Αστυνομία, πως άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές σε δύο ακυρωτικά μηχανήματα.

Άμεσα διενεργήθηκαν αναζητήσεις στην γύρω περιοχή από αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Εντοπίστηκαν δυο 23χρονοι και ένας 37χρονος, ενώ  έγραφαν συνθήματα έξω από ένα σχολείο. Οι αστυνομικοί που είχαν τις περιγραφές τους, τους ακινητοποίησαν και στην κατοχή τους βρήκαν το  τετράδιο στο οποίο αναγράφονταν από τους ίδιους τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Σφυριά και καλέμια βρέθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων

Στη συνέχεια, σε  έρευνες, που ακολούθησαν στα σπίτια των τριών αντιεξουσιαστών, από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, που ανέλαβαν την προανάκριση, βρέθηκαν σφυριά, καλέμια κλπ.

Από την περασμένη Πέμπτη έως  και την Κυριακή, βάσει των στοιχείων που έχει η Αστυνομία,  ομάδες ατόμων, «ζευγάρια» (άνδρας-γυναίκα), η  ανήλικοι, προχώρησαν  σε 35 αφαιρέσεις ή φθορές ακυρωτικών μηχανημάτων με… επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια!

Οι περιοχές όπου χτύπησαν οι άγνωστοι τα ΜΜΕ

Οι περιοχές που έδρασαν  ήταν  στου Ζωγράφου, στα  Εξάρχεια, ,  στους Αμπελόκηπους, στην  Πετρούπολη, στο  Ίλιον στα Πετράλωνα, στο Κερατσίνι, στα  Πατήσια, στην  Αγ. Βαρβάρα,  στο Ψυχικό,  στην Καισαριανή και στο  Παγκράτι.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός  ότι από την πρώτη ημέρα τοποθέτησης ακυρωτικών μηχανημάτων νέου τύπου, περίπου 180 από αυτά έχουν αφαιρεθεί ή καταστραφεί, με το κόστος να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ!

Υπήρξε πρόταση για την τοποθέτησή τους στο εμπρόσθιο μέρος του οχήματος με πλέγμα προστασίας, η οποία όμως απορρίφθηκε εξαιτίας του κόστους!

To σχέδιο με τους 400 μυστικούς και τους μοτοσικλετιστές

Η Alphafreepress  έχει γράψει ότι βρίσκονται  σε εξέλιξη  σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ,  που τέθηκε σε εφαρμογή πρόσφατα και , περιλαμβάνει  την συμμετοχή περίπου 400  μυστικών αστυνομικών, οι οποίοι μόνο σε μια ημέρα  μπήκαν ως «επιβάτες» σε 34 λεωφορεία  και τρόλεϊ, στα οποία είχαν καταγραφεί επιθέσεις, ενώ κάποιοι από αυτούς με μοτοσυκλέτες ακολουθούσαν οχήματα μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου υπήρχαν πληροφορίες για «ύποπτους» επιβάτες.

 

 

 

Exit mobile version