Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του τζιχαντιστή που σκόρπισε τον θάνατο στο Λονδίνο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του τζιχαντιστή που σκόρπισε τον θάνατο στο Λονδίνο

Η Σκότλαντ Γιαρντ έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του τρομοκράτη που προκάλεσε το μακελειό στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας 40. Πρόκειται για τον Khalid Masood, από το Kent της Βρετανίας ο οποίος πιστεύεται ότι μέχρι πρόσφατα ζούσε στα West Midlands. Ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα. Ο 52χρονος […]

μασουντ1

Η Σκότλαντ Γιαρντ έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του τρομοκράτη που προκάλεσε το μακελειό στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας 40.

Πρόκειται για τον Khalid Masood, από το Kent της Βρετανίας ο οποίος πιστεύεται ότι μέχρι πρόσφατα ζούσε στα West Midlands.

Ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα.

Ο 52χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές, για επιθέσεις, οπλοκατοχή και αδικήματα σχετικά με τη δημόσια τάξη, όμως δεν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες.

trom-696x459 ug4yFHVjIOGy29rWPNQP

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο μια εργάτρια από το Μπέρμιγχαμ είπε στις Αρχές πως ο τρομοκράτης ήταν πολύ καλός κηπουρός και ζούσε με τη σύζυγο και το παιδί του στην ίδια γειτονιά.

μασουντ maxairi-new-drastis2

H γειτόνισσα του Massod Iwona Romek

romek

Η ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ

«Ο άντρας ο οποίος πιστεύεται από την αστυνομία ότι είναι υπεύθυνος για την τρομοκρατική επίθεση στο Γουέστμινστερ, χθες, 22 Μαρτίου, ταυτοποιήθηκε επίσημα ως ο Καλίντ Μασούντ. Ο Μασούντ, 52 ετών (25.12.1964), γεννήθηκε στο Κεντ και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έμενε πρόσφατα στα Δυτικά Μίντλαντς.

Ο Μασούντ είναι επίσης γνωστό ότι χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα Ο Μασούντ δεν ήταν μέχρι τώρα αντικείμενο έρευνας, και δεν υπάρχουν προγενέστερες πληροφορίες που να αφορούν την πρόθεσή του για τρομοκρατική επίθεση. Παρ’ όλα αυτά είναι γνωστό στην αστυνομία και έχει μια μεγάλη γκάμα προηγούμενων καταδικών και επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης σωματικών βλαβών, κατοχή όπλων και διατάραξη της δημόσιας ειρήνης.

Η πρώτη του καταδίκη ήταν το Νοέμβριο του 1983, για φθορά ξένης περιουσίας και η τελευταία του καταδίκη ήταν το Δεκέμβρη του 2003 για κατοχή μαχαιριού.

Δεν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα».
μασουντ9 maxairi-new-drastis

Το χρονικό της επίθεσης σύμφωνα με τους Times

1. Το Χιουντάι του δράστη κινείται στη γέφυρα του Γουέστμινστερ προς το Κοινοβούλιο. Ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, χτυπά πολλούς πεζούς τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς

2. Το αυτοκίνητο χτυπά στα κάγκελα τραυματίζοντας κι άλλους πεζούς. Ο δράστης εγκαταλείπει το αυτοκίνητο, τραυματίζει αστυνομικούς και τρέχει προς τον περίβολο του Κοινοβουλίου

3. Ο δράστης εμποδίζεται από αστυνομικούς, και χτυπά με μαχαίρι έναν από αυτούς. Οι άλλοι αστυνομικοί πυροβολούν εναντίον του τέσσερις φορές

Η επίθεση στο Λονδίνο έθεσε σε συναγερμό και η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε, σήμερα, στο Λονδίνο. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές Αρχές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις