Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σάλος στην Ινδία με τον φρικτό θάνατο τίγρης από μπουλντόζα (pics- vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Ινδία με τον φρικτό θάνατο τίγρης από μπουλντόζα (pics- vid)

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ινδία μετά τον φρικτό θάνατο που βρήκε μια τίγρη, όταν κατά την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης τη νάρκωσαν σε θανατηφόρο βαθμό. Το άγριο ζώο είχε κατασπαράξει μια γυναίκα, την οποία τράβηξε βαθιά μέσα στο δάσος κοντά στο Εθνικό Πάρκο Corbett την Πέμπτη το πρωί, με τον πεθερό της να βρίσκει τον […]

1159157_tiger_1

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ινδία μετά τον φρικτό θάνατο που βρήκε μια τίγρη, όταν κατά την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης τη νάρκωσαν σε θανατηφόρο βαθμό.

Το άγριο ζώο είχε κατασπαράξει μια γυναίκα, την οποία τράβηξε βαθιά μέσα στο δάσος κοντά στο Εθνικό Πάρκο Corbett την Πέμπτη το πρωί, με τον πεθερό της να βρίσκει τον ίδιο τραγικό θάνατο όταν προσπάθησε να τη σώσει.

Οι δασοφύλακες νάρκωσαν την τίγρη και προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν με τη βοήθεια ενός γκρέιντερ, σε μια επιχείρηση εννέα ωρών, όμως η δόση των ηρεμιστικών ήταν υπερβολική. Το χειρότερο συνέβη, όταν ο χειριστής προσπάθησε να την εγκλωβίσει στο μηχάνημα, με αποτέλεσμα η τίγρη να σπάσει τον κυνόδοντά της και να πνιγεί από το αίμα της.

Το ίδιο βράδυ πέθανε από σηψαιμία και ασφυξία.

1159155_tiger

«Όπως προσπάθησε να πηδήξει πάνω στο γκρέιντερ, ο κυνόδοντάς της έσπασε και άρχισε να αιμορραγεί. Έχασε πολύ αίμα. Στο μεταξύ, κάποιοι παλαιότεροι τραυματισμοί στα πλευρά της είχαν μολυνθεί από σκουλήκια και το ζώο πέθανε από σηψαιμία και ασφυξία» ανέφερε στην εφημερίδα ο περιφερειακός διοικητής της δασονομίας, Terai, Kahkashan Naseem.

Σύμφωνα με το National Geographic, μία μελέτη της WWF που διενεργήθηκε το 2011 στην Ινδία κατέδειξε ότι η περιοχή του Corbett είναι η πιο γεμάτη σε παγκόσμιο επίπεδο από άγριες τίγρεις.

Το video ήταν αφορμή να ξεσπάσουν παγκόσμιες αντιδράσεις, ενώ οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση για να διαπιστώσουν τα αίτια του θανάτου, αλλά και τον λόγο που ήταν απαραίτητο το σιδερένιο μηχάνημα στην επιχείρηση διάσωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις