Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αναζητώντας τον “μάγειρα” των “Πυρήνων της Φωτιάς”: Εφτά άτομα στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας τον “μάγειρα” των “Πυρήνων της Φωτιάς”: Εφτά άτομα στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Του Πέτρου Καρσιώτη Τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες, έχουν μπει στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ως ύποπτα, ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία, παρά τις περίπου εξήντα συλλήψεις των τελευταίων χρόνων, εξακολουθεί να κάνει επίδειξη δύναμης με βόμβες και αποστολές τρόμο- πακέτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στους ύποπτους, ανήκουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του […]

collage-1490045337

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες, έχουν μπει στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ως ύποπτα, ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία, παρά τις περίπου εξήντα συλλήψεις των τελευταίων χρόνων, εξακολουθεί να κάνει επίδειξη δύναμης με βόμβες και αποστολές τρόμο- πακέτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στους ύποπτους, ανήκουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αντιτρομοκρατικού επιτελείου κάποια από τα λεγόμενα «ορφανά» αποτυπώματα και δείγματα DNA, που έχουν κατά καιρούς ανιχνευτεί σε κρησφύγετα-γιάφκες της οργάνωσης που εντόπισε στο παρελθόν η Αντιτρομοκρατική.

Aυτός κατασκεύασε και τη βόμβα στο σπίτι της Εισαγγελέως κ. Τσατάνη

Ανάμεσά τους, ο αποκαλούμενος “μάγειρας” της οργάνωσης, αυτός που θεωρείται… μετρ στην κατασκευή ωρολογιακών μηχανισμών-η βόμβα που εξερράγη στο σπίτι της εισαγγελέως κ. Τσατάνη στην Ιπποκράτους- αλλά και των τρόμο-πακέτων με την τοποθέτηση ελάχιστης ποσότητας εκρηκτικής ύλης για να μην “πιάνεται” από τα μηχανήματα ελέγχου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, «επιστρατεύτηκε» από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» ύστερα από τη «λειψανδρία» που προέκυψε τα τελευταία χρόνια.

Είχε ενεργό ρόλο και στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» που προέβλεπε το γκρέμισμα των φυλακών για την απελευθέρωση μελών της Συνωμοσίας

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ήξεραν γι’ αυτόν από τότε που ασχολούνταν με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων κρατουμένων, αλλά δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίησή του.

Σε υποκλαπείσες συνομιλίες που είχαν γίνει στο πλαίσιο των ερευνών ο συγκεκριμένος κατασκευαστής βομβών αναφέρονταν ως «μάγειρας».

elta-kentra-dialoghs

Αναζητούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό του κατασκευαστή στους οκτώ φακέλους

Από την άλλη πλευρά ,γενετικό υλικό  και αποτυπώματα του κατασκευαστή των τρόμο-πακέτων, αναζητά η Αστυνομία πάνω στους οκτώ παγιδευμένους φακέλους, που εντόπισαν  στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι.

Από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού τους και την «ακτινογράφηση»  του περιεχομένου τους, εξουδετερώθηκαν από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξερευνηθούν για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, πάνω σε μέρη της συνδεσμολογία και του εσωτερικού τους.

Ως αποστολείς εμφανίζονται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητές και οικονομολόγοι

Δύο από τους στόχους των οκτώ εκρηκτικών φακέλων ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φρανκφούρτη πρόεδρος της οποίας είναι ο Μάριο Ντράγκι, ενώ ως αποστολείς εμφανίζονταν γνωστοί Έλληνες οικονομολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου, ανάμεσά τους ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γκίκας Χαρδούβελης.

Οι περισσότεροι από τους οικονομικούς παράγοντες που μπήκαν στο στόχαστρο των τρομοκρατών έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις διαπραγματεύσεις και τα μνημόνια, ενώ έχουν έδρα σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στόχοι είναι και στελέχη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

Εκτός από τον κ. Χαρδούβελη ως αποστολείς εμφανίζονται και άλλα ονόματα πανεπιστημιακών και οικονομολόγων με συμμετοχή σε κυβερνητικά σχήματα, όχι όμως εν ενεργεία πολιτικοί. Και αυτό διότι οι τρομοκράτες ήθελαν να γίνουν όσο το δυνατόν πιο πειστικοί, προκειμένου οι στόχοι να μπουν στον πειρασμό να ανοίξουν τα πακέτα.

15-2-thumb-large-630x400

Όμοιοι όλοι οι φάκελοι στη συνδεσμολογία

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα οκτώ νέα δέματα είχαν όμοια συνδεσμολογία με αυτά που πρόλαβαν να φτάσουν σε Βερολίνο με αποδέκτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε και στο Παρίσι με αποδέκτη στέλεχος του ΔΝΤ.

Όπως αποδεικνύεται, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κατάφερε με επιτυχία να επαναλάβει αυτό που είχε κάνει το Νοέμβριο του 2010 όταν είχε στείλει 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ψάχνουν κι άλλα τρομοπακέτα με το μυαλό στο 2010

Ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει λήξει, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί οι τρομοκράτες να θέλησαν να στείλουν και αυτή τη φορά 14 τρομοπακέτα σε μία συμβολική κίνηση με σκοπό να δείξουν ότι δεν πτοούνται από τις δεκάδες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής τα τελευταία χρόνια. Έτσι, οι έρευνες στα δέματα των ΕΛ.ΤΑ. θα συνεχιστούν.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις