Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ειρωνεύεται ο Τούρκος υπ. Εσωτερικών: “Δεν είπαμε θα σας στέλνουμε πρόσφυγες, αλλά μετανάστες”!
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρωνεύεται ο Τούρκος υπ. Εσωτερικών: “Δεν είπαμε θα σας στέλνουμε πρόσφυγες, αλλά μετανάστες”!

Όχι μόνο δεν παίρνουν πίσω τις απειλές που εξαπολύουν κατά πάντων κάθε τρεις και λίγο οι Τούρκοι, αλλά ειρωνεύονται με τρόπο εξοργιστικό. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, που την προηγούμενη εβδομάδα απείλησε πως η Τουρκία θα αφήνει 15.000 πρόσφυγες να φεύγουν από τη χώρα του για την Ευρώπη κάθε μήνα, τώρα τα αλλάζει. […]

soiloumegali

Όχι μόνο δεν παίρνουν πίσω τις απειλές που εξαπολύουν κατά πάντων κάθε τρεις και λίγο οι Τούρκοι, αλλά ειρωνεύονται με τρόπο εξοργιστικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, που την προηγούμενη εβδομάδα απείλησε πως η Τουρκία θα αφήνει 15.000 πρόσφυγες να φεύγουν από τη χώρα του για την Ευρώπη κάθε μήνα, τώρα τα αλλάζει. Όχι όμως για καλό.

Όπως είπε ο υπουργός, δεν αναφερόταν σε πρόσφυγες, αλλά σε παράνομους μετανάστες που ούτως ή άλλως επιχειρούν να φτάσουν μέσω θαλάσσης σε ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας στην επαρχία Εντιρνέ το βράδυ της Κυριακής, ο Σοϊλού κατηγόρησε την αντιπολίτευση και τα τουρκικά μέσα πως παραποίησαν τις δηλώσεις του.

«Τότε γιατί ήμαστε στην Τζαραμπλούς (σ.σ. στη Συρία); Γίναμε ασπίδα προστασίας για 30.000 ανθρώπους εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε μάλιστα πως το περασμένο έτος, οι τουρκικές Αρχές έκαναν περίπου 15.000 συλλήψεις το μήνα σε όσους προσπαθούσαν να περάσουν από τη θάλασσα σε άλλες χώρες.

«Εμείς τηρήσαμε τη συμφωνία αλλά η Ευρώπη δεν τήρησε ούτε ένα άρθρο. Δεν έχουν την πρόθεση να το κάνουν γιατί το μόνο που κάνουν είναι να υπολογίζουν τα νούμερα μέρα και νύχτα» κατέληξε ο Σοϊλού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις