Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τραγική εξέλιξη: Υπέκυψε στα τραύματα της η 84χρονη, θύμα του Νιγηριανού ληστή που χτυπούσε ηλικιωμένες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγική εξέλιξη: Υπέκυψε στα τραύματα της η 84χρονη, θύμα του Νιγηριανού ληστή που χτυπούσε ηλικιωμένες

  Του Πέτρου Καρσιώτη Τραγικές διαστάσεις προσλαμβάνει η δράση του 32χρονου Νιγηριανού ληστή ηλικιωμένων γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Ένα από τα θύματά του αλλοδαπού ληστή που νοσηλευόταν βαρύτατα τραυματισμένο στο Αττικό Θεραπευτήριο από τις 4 Φεβρουαρίου, κατέληξε συνεπεία των τραυμάτων και εξ αιτίας άλλων επιπλοκών, όπως έγινε γνωστό στην αστυνομία από […]

349_karsiotis_kentriko_kato

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τραγικές διαστάσεις προσλαμβάνει η δράση του 32χρονου Νιγηριανού ληστή ηλικιωμένων γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Ένα από τα θύματά του αλλοδαπού ληστή που νοσηλευόταν βαρύτατα τραυματισμένο στο Αττικό Θεραπευτήριο από τις 4 Φεβρουαρίου, κατέληξε συνεπεία των τραυμάτων και εξ αιτίας άλλων επιπλοκών, όπως έγινε γνωστό στην αστυνομία από τους γιατρούς.

Άλλα τρία θύματα του 32χρονου, οι φωτογραφίες του οποίου έχουν δοθεί στη δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα, νοσηλεύονται σε εντατικές κλινικές διαφόρων νοσοκομείων της Αθήνας, ενώ άλλες δέκα γυναίκες γλίτωσαν τη ζωή τους, ξεπερνώντας τα τραύματα από τα χτυπήματα του συλληφθέντα.

Την είχε ακολουθήσει από τράπεζα όπου έκανε ανάληψη μέχρι την πολυκατοικία της στην Κυψέλη

Τη γυναίκα που κατέληξε στο νοσοκομείο είχε ακολουθήσει ο Νιγηριανός από τράπεζα, όπου είχε κάνει ανάληψη μικρού χρηματικού ποσού. Όταν εκείνη έφθασε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην Κυψέλη, ο κακοποιός εξαπέλυσε άγρια επίθεση. Όπως έκανε και με τα άλλα θύματά του τη χτύπησε, την πέταξε κάτω και άρπαξε την τσάντα και κοσμήματα που είχε στην κατοχή της.

Έδωσε μάχη για τη ζωή της αλλά υπέκυψε μετά από πολυήμερη νοσηλεία

Η γυναίκα, 84χρόνων, έδωσε μάχη για τη ζωή της, αλλά τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Ο κακοποιός είχε συλληφθεί στις 28 Φεβρουαρίου στην Κυψέλη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

349_karsiotis_kentriko_kato_1

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και της αντίστασης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον: 1. (επιθ.) PRINCE (ον.) AMECHI του Αlabi και της Betie , γεννηθέντα την 30-10-1985 στη Νιγηρία.

Παρακολουθούσε τα θύματα του μετά από αναλήψεις

Ο δράστης παρακολουθούσε τα θύματά του μετά από αναλήψεις των συντάξεων τους από ΑΤΜ και από υποκαταστήματα τραπεζών της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και του κέντρου της Αθήνας. Στη συνέχεια, τα ακολουθούσε έως τις εισόδους πολυκατοικιών και τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα θύματά του, ηλικίας από 84 έως 95 χρόνων, νοσηλεύονται ακόμη σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων, μετά την βάναυση κακοποίηση που υπέστησαν. Σε μία περίπτωση χτύπησε μία 84χρονη για να της αποσπάσει 70 ευρώ και το διαμαντένιο δακτυλίδι της, ενώ σε μία άλλη απέσπασε 500 ευρώ και τα σκουλαρίκια που φορούσε στα αυτιά της.

Συνελήφθη στις 28 Φεβρουαρίου από την Ασφάλεια Αγίου Παντελεήμονα- Είχε εκτίσει ποινή για παρόμοια αδικήματα

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι διαπιστώνεται ότι ο δράστης παρότι είχε συλληφθεί το 2013 για παρόμοια αδικήματα και βίαιες επιθέσεις εναντίον ηλικιωμένων και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 φέρεται να αποφυλακίστηκε εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις