Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συναγερμός στο Παρίσι: Ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος ο δράστης που έπεσε νεκρός (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Παρίσι: Ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος ο δράστης που έπεσε νεκρός (pics-vid)

  Σε συναγερμό για ακόμα μία φορά το Παρίσι, που έχει γίνει στόχος των τρομοκρατών, ύστερα από την επίθεση στο αεροδρόμιο του Ορλί στις 8.30 το πρωί τοπική ώρα. Ένας άντρας, άρπαξε με απόλυτη βία το όπλο μιας στρατιωτικού και έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αρχών. Η γυναίκα παρά το σοκ, βρίσκεται σε καλή […]

gallikiastynomia

 

Σε συναγερμό για ακόμα μία φορά το Παρίσι, που έχει γίνει στόχος των τρομοκρατών, ύστερα από την επίθεση στο αεροδρόμιο του Ορλί στις 8.30 το πρωί τοπική ώρα.

Ένας άντρας, άρπαξε με απόλυτη βία το όπλο μιας στρατιωτικού και έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αρχών.

Η γυναίκα παρά το σοκ, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δήλωσε ο Μπενουά Μπρουλόν, εκπρόσωπος της Αντιτρομοκρατικής, ενώ επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν τραυματίες.

nekros01

Το πρωί, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, ο ίδιος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε αρκετά σοβαρά, αστυνομικό, όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο για έλεγχο.

Ο Μπρουλόν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, είπε πως η γυναίκα στρατιώτης, που είναι μέλος ενός αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας, έπεσε στο έδαφος καθώς πάλευε με τον δράστη.

orl4

«Τότε ήταν που οι συνάδελφοί της άνοιξαν πυρ για να προστατεύσουν εκείνην και τον κόσμο γύρω», είπε. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του είπε πως είναι «πιθανό» αλλά δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί ως τέτοιο, το επεισόδιο να χαρακτηριστεί τρομοκρατική επίθεση.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ,με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ να λέει: «Υπάρχει πιθανόν τρομοκρατικό κίνητρο αλλά αυτό είναι κάτι που το δικαστικό σύστημα θα πρέπει να εξακριβώσει και θα το κάνει στον κατάλληλο χρόνο».

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών για σχέση του σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

orl3

Οι Αρχές άρχισαν να τον παρακολουθούν στενά, ύστερα από υποψίες πως ριζοσπαστικοποιείται στις φυλακές αναφέρει η «Le Figaro», όμως για άγνωστο λόγο σταμάτησαν.

Στην ίδια εφημερίδα, αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές.

«Άκουσα φωνές και είδα στρατιωτικούς να κινούνται. Ένας άντρας κρατούσε μια γυναίκα στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό και απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς με το όπλο της. Ήταν σοβαρό. Αμέσως μετά εμείς απομακρυνθήκαμε, κατεβήκαμε τις σκάλες και άκουσα πυροβολισμούς», λέει ο άντρας.

Μάλιστα προσθέτει πως πριν φύγουν, πρόσεξε μια τσάντα στην μέση της αίθουσας: «Δεν ξέραμε τι είχε μέσα».
frara

orlll

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις