Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Φωτογραφίες από τον χώρο της έκρηξης στα γραφεία του ΔΝΤ έστειλαν οι γαλλικές Αρχές στην αντιτρομοκρατική
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες από τον χώρο της έκρηξης στα γραφεία του ΔΝΤ έστειλαν οι γαλλικές Αρχές στην αντιτρομοκρατική

Του Πέτρου Καρσιώτη Δύο φωτογραφίες από το χώρο της έκρηξης του παγιδευμένου τρομο-φακέλου στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Γαλλία,  αλλά και του κατεστραμμένου φακέλου,  έστειλαν οι Γάλλοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής,  στις ελληνικές αρχές, προκειμένου να σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα για το τι συνέβη. Ο δίαυλος επικοινωνίας με τις γαλλικές αρχές άνοιξε μετά τον […]

frmpastn1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο φωτογραφίες από το χώρο της έκρηξης του παγιδευμένου τρομο-φακέλου στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Γαλλία,  αλλά και του κατεστραμμένου φακέλου,  έστειλαν οι Γάλλοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής,  στις ελληνικές αρχές, προκειμένου να σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα για το τι συνέβη.

Ο δίαυλος επικοινωνίας με τις γαλλικές αρχές άνοιξε μετά τον προηγούμενο με τις γερμανικές και αφού είχε προηγηθεί η επιστολή-βόμβα, σταλμένη από την  Ελλάδα στο γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

Αν όμως, στην περίπτωση της Γερμανίας ο μηχανισμός δεν εξερράγη και ο φάκελος έμεινε άθικτος με την διεύθυνση αποστολής πάνω του, δεν συνέβη το ίδιο και στην περίπτωση του Δ.Ν. Τ.

Ο φάκελος είναι κατεστραμμένος, οπότε οι αρχές ακόμα δεν μπορούν να διαπιστώσουν από πού εστάλη.

Για αυτό το λόγο οι γαλλικές αρχές περιμένουν από τη διοικητική υπάλληλο του ΔΝΤ που τραυματίστηκε να δώσει κατάθεση προκειμένου να δώσει πληροφορίες για τον αποστολέα του πακέτου.

gallia-parisi-dnt-ekriksi

Υπενθυμίζεται ότι είναι το δεύτερο περιστατικό αποστολής δέματος παγιδευμένου. Το πρώτο,  εστάλη από την Ελλάδα και μάλιστα ως στοιχεία αποστολέα είχε το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Το νέο χτύπημα στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας διοικητικής  υπαλλήλου  και σύμφωνα με το Reuters, έχει υποστεί εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπό της από την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας, ωστόσο η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

ImageHandler

Μιλώντας στο πρακτορείο η αξιωματούχος της Αστυνομίας που λαμβάνει μέρος στις έρευνες,  Μισέλ Καντότ,  επιβεβαίωσε πως ο μηχανισμός ήταν  αυτοσχέδιος, ενεργοποιήθηκε με το άνοιγμα του φακέλου,  ενώ έκανε γνωστό πως τα γραφεία του ΔΝΤ είχαν δεχτεί τον τελευταίο καιρό κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ωστόσο αν συνδέονται με την επίθεση.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί και το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού. Το δίκτυο BFM μεταδίδει ότι τα εκρηκτικά ήταν μέσα σε μαύρο κύλινδρο, ενώ σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται ανώνυμο αξιωματικό της αστυνομίας, ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν αποκλείεται να ήταν και ένα είδος πυροτεχνήματος.

Το τελευταίο στοιχείο ενισχύει την πιθανότητα  και αυτός ο φάκελος να εστάλη από την Αθήνα καθώς φαίνεται να ήταν ίδια η εκρηκτική ύλη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις