Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Νέα Αθήνα»: Οι παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την πρωτεύουσα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νέα Αθήνα»: Οι παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την πρωτεύουσα

  Σήμερα στις 5 το απόγευμα ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με πρώτο θέμα στην ατζέντα τις τέσσερις αλλαγές στην πρωτεύουσα που αποτελούν το σχέδιο για τη «Νέα Αθήνα». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι παρεμβάσεις είναι οι εξής:  – Ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου, με ευρείες παρεμβάσεις από […]

 ImageHandler

Σήμερα στις 5 το απόγευμα ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με πρώτο θέμα στην ατζέντα τις τέσσερις αλλαγές στην πρωτεύουσα που αποτελούν το σχέδιο για τη «Νέα Αθήνα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι παρεμβάσεις είναι οι εξής: 
– Ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου, με ευρείες παρεμβάσεις από το Σύνταγμα ως τον Κεραμεικό

– Δημιουργία αστικού πάρκου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και συνένωση με τα Προσφυγικά (αφού θα υπογειοποιηθεί η λ. Αλεξάνδρας)

– Aναβάθμιση του Πάρκου Γουδή και η δημιουργία νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό, σε χώρο πλησίον του Νοσοκομείου Αεροπορίας

– Aνάπλαση του Ελαιώνα με τη δημιουργία χώρων μαζικής άθλησης είναι οι τέσσερις παρεμβάσεις μείζονος χαρακτήρα

Για τη «Νέα Αθήνα», χθες πραγματοποιήθηκε χθες εξάλλου σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, η Ρένα Δούρου και αρμόδιοι υπουργοί.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις