Αθήνα

°C

Τετάρτη

12

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Tο «All alone am I» του Μάνου Χατζιδάκι και πάλι Nο1 στην Αμερική 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tο «All alone am I» του Μάνου Χατζιδάκι και πάλι Nο1 στην Αμερική 

Tο «All alone am I» του μεγάλου μουσουργού Μάνου Χατζιδάκι ερμηνεύει η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της country, του bluegrass και του ευρύτερου folk των Απαλαχίων, Alison Krauss, ενώ το ανεβάζει στην πρώτη δεκάδα του Billboard 200 μετά από δεκαετίες. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο πρόσφατο άλμπουμ της «Windy City», όπου ερμηνεύει το χθες με τον τρόπο του […]

349_gradio_2

Tο «All alone am I» του μεγάλου μουσουργού Μάνου Χατζιδάκι ερμηνεύει η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της country, του bluegrass και του ευρύτερου folk των Απαλαχίων, Alison Krauss, ενώ το ανεβάζει στην πρώτη δεκάδα του Billboard 200 μετά από δεκαετίες. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο πρόσφατο άλμπουμ της «Windy City», όπου ερμηνεύει το χθες με τον τρόπο του σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Κυκλοφόρησε στις 17 Φεβρουαρίου και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια μπαίνει σε αυτές τις περιβόητες λίστες του Billboard. Στην Αμερική είναι πολύ γνωστή, όπως και το τραγούδι.

Η Alison Krauss και ο παραγωγός της Buddy Cannon, σε αυτό το άλμπουμ επέλεξαν δέκα τραγούδια από το παρελθόν για να τα διασκευάσουν. Τραγούδια που είπαν σε πρώτες εκτελέσεις ο «πατέρας του bluegrass» Bill Monroe (Poison love), ο Glen Campbell (Gentle on my mind), ο Willie Nelson (I never cared for you), αλλά και o country hero Eddy Arnold (You don’t know me). Το τραγούδι «All alone am I» τον Νοέμβριο του 62 ήταν στο Νο.3 του Billboard 100 και μέσα στα 10 καλύτερα τόσο στην Βρετανία όσο και στην Αμερική. Το 1962 το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο η Brenda Lee με τον τίτλο και αγγλικούς στίχους του Arthur Altman. Για άλλη μια φορά η country  αποδεικνύει ότι είναι προοδευτική, επηρεάζοντας όλα τα είδη της μουσικής.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις