Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συναγερμός σε Ελλάδα- Γερμανία μετά τον φάκελο- βόμβα: Αποστολέας φαίνεται… ο Άδωνις Γεωργιάδης!
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σε Ελλάδα- Γερμανία μετά τον φάκελο- βόμβα: Αποστολέας φαίνεται… ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Του Πέτρου Καρσιώτη Η «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» και οι αποστολές τρόμο- δεμάτων το 2010 Ο τρόμο-φάκελος, με παραλήπτη τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόϊμπλε, εστάλη από ταχυδρομικό κατάστημα της Αττικής και έφερε δήθεν ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ ΄Αδωνι Γεωργιάδη! Μάλιστα σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ως διεύθυνση των γραφείων του ΄Αδωνι Γρηγοριάδη, αναγράφεται […]

German Minister of Finance Wolfgang Schaeuble arrives to a news conference after a meeting of the Stability Council at the Ministry of Finance in Berlin, Germany on December 12, 2016. (Photo by Emmanuele Contini/NurPhoto via Getty Images)

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» και οι αποστολές τρόμο- δεμάτων το 2010

Ο τρόμο-φάκελος, με παραλήπτη τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόϊμπλε, εστάλη από ταχυδρομικό κατάστημα της Αττικής και έφερε δήθεν ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ ΄Αδωνι Γεωργιάδη!

Μάλιστα σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ως διεύθυνση των γραφείων του ΄Αδωνι Γρηγοριάδη, αναγράφεται στον φάκελο η οδός Ακαδημίας 84, στο κέντρο της Αθήνας!

Οι γερμανικές αρχές με καθυστέρηση την οποία συνηθίζουν όταν βρίσκονται μπροστά σε σοβαρά περιστατικά, αρκετών ωρών, γνωστοποίησε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κάποια σημαντικά στοιχεία.

Καταρχήν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του γερμανικού  πρακτορείου ειδήσεων ότι ο τρόμο-φάκελος που εξουδετερώθηκε πριν φθάσει στα χέρια του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, εστάλη πράγματι από την Αθήνα.

Κατά δεύτερον, ενημέρωσε ότι ως αποστολέας εμφανίζεται ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης, το όνομα του οποίου χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες τεχνηέντως για να μην προκαλέσουν υποψίες στο επιτελείο του κ. Σόϊμπλε.

Ήδη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στρέφει το ενδιαφέρον της να βρει στοιχεία από το ταχυδρομικό κατάστημα από το οποίο ο άγνωστος ταχυδρόμησε το φάκελο με τα εκρηκτικά, ποια ημέρα και ποια ώρα.

Από το βιντεοληπτικό υλικό του ταχυδρομείου και των γύρω δρόμων θα επιχειρήσουν να αντλήσουν στοιχεία για τον άγνωστο που ταχυδρόμησε στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών το φάκελο που περιείχε εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται σε κατασκευή βεγγαλικών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση σε μεγάλη ποσότητα.

Ο συναγερμός σε Γερμανία και Ελλάδα είχε  σημάνει μετά από στοιχεία που ήλθαν στο φως από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ο παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος που έφθασε στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, έχει αποσταλεί από την Ελλάδα!

polizei--2-thumb-large

Ο συναγερμός σήμανε στη Γερμανία το μεσημέρι της Τετάρτης

Ο συναγερμός σήμανε στη Γερμανία το μεσημέρι της Τετάρτης,  καθώς βρέθηκε πακέτο έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο περιείχε εκρηκτικά.

Στο σημείο έσπευσαν ομάδες της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί οι οποίοι κλήθηκαν να απενεργοποιήσουν τον μηχανισμό που περιείχε.

Το πακέτο είχε φτάσει στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου

Το πακέτο είχε φτάσει στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου στην Potsdamer Platz και είχε ως παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας έδειξαν ότι το πακέτο περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για την παραγωγή πυροτεχνημάτων. Είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να προκαλέσει σοβαρά τραύματα μόλις άνοιγε το πακέτο» ανέφερε σε ανακοίνωση η γερμανική  αστυνομία.

Το περιεχόμενο –όπως φάνηκε στο ειδικό μηχάνημα με τις ακτίνες Χ- ήταν διάφορες εκρηκτικές ύλες από αυτές που χρησιμοποιούνται από ερασιτέχνες βομβιστές αλλά μεγάλης ισχύος, με στόχο να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί αν ανοιγόταν χωρίς προσοχή.

Το κτήριο του ταχυδρομείου εκκενώθηκε αμέσως και οι αστυνομικοί χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό.

germania-astunomia-berolino

Η «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» και οι αποστολές τρόμο- δεμάτων σε Μπερλουσκόνι- Μέρκελ- Σαρκοζί και άλλους

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε αποστείλει παγιδευμένα πακέτα στην Γερμανίδα καγκελάριο ΄Ανγκελα  Μέρκελ με αποστολέα δήθεν το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, ,στον τότε  Ιταλό Πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουκόνι, στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στα κεντρικά γραφεία της Ιντερπόλ, στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και σε οκτώ πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα.

Υποχρεωτική προσγείωση έκανε αεροπλάνο που μετέφερε στη Ρώμη πακέτο τρόμου

Καθώς είχαν συλληφθεί  επ’ αυτοφώρω δύο μέλη της οργάνωσης κοντά σε ταχυδρομείο στο Παγκράτι, έγινε έγκαιρα γνωστό το σχέδιο αποστολής των τρόμο-πακέτων στους ξένους αξιωματούχους.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο πακέτο με αποδέκτη τον τότε Ιταλό πρωθυπουργό, ειδοποιήθηκε στον αέρα ο πιλότος που κατευθυνόταν στη Ρώμη και προχώρησε σε  αναγκαστική προσγείωση για να εξουδετερωθεί !

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις