Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έψαχναν αγοραστή για μαρμάρινη κεφαλή που χρονολογείται στον 2ο με 1ο αι. π.Χ.!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έψαχναν αγοραστή για μαρμάρινη κεφαλή που χρονολογείται στον 2ο με 1ο αι. π.Χ.!

Του Πέτρου Καρσιώτη Βρήκαν, άγνωστο πώς, μια σπάνια μαρμάρινη κεφαλή που χρονολογείται τον 2ο με 1ο αιώνα π.Χ και έψαχναν για αγοραστές με “παχύ πορτοφόλι” για να πουλήσουν τον θησαυρό της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. H ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας μαρμάρινη κεφαλή βρέθηκε στο σπίτι 44χρονο σε περιοχή των Σερρών. Σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Βρήκαν, άγνωστο πώς, μια σπάνια μαρμάρινη κεφαλή που χρονολογείται τον 2ο με 1ο αιώνα π.Χ και έψαχναν για αγοραστές με “παχύ πορτοφόλι” για να πουλήσουν τον θησαυρό της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

H ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας μαρμάρινη κεφαλή βρέθηκε στο σπίτι 44χρονο σε περιοχή των Σερρών.

Σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του 44χρονου, ενώ επίσης στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη Έλληνες, ηλικίας 35 και 53 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 44χρονου, μετά από πληροφορίες της Ασφάλειας Σερρών, βρέθηκε και κατασχέθηκε η μαρμάρινη κεφαλή νεαρού ανδρός, που σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, χρονολογείται στα ύστερα Ελληνιστικά – Ρωμαϊκά χρόνια.

Εικοσιένα εκατοστά και ένα κιλό η κεφαλή

Η μαρμάρινη κεφαλή, μήκους 21 εκατοστών και βάρους 4 κιλών περίπου, εστάλη στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 35χρονος και ο 53χρονος, έχοντας τον ρόλο του μεσάζοντα, αναζητούσαν υποψήφιους αγοραστές για την πώληση του αρχαίου αντικειμένου, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις