Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν drones στη Νότια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν drones στη Νότια Κορέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν να αναπτύσσουν επιθετικά drones στη Νότια Κορέα, καθώς η ένταση με τη Βόρεια Κορέα παραμένει υψηλή, με την Πγιονγκ Γιανγκ να επιμένει στο βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα. Η εν λόγω μονάδα, που φέρει την ονομασία Gray Eagle Unmanned Aerial Systems, θα σταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Κουνσάν, 150 μίλια νότια […]

defense_drone_030713getty

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν να αναπτύσσουν επιθετικά drones στη Νότια Κορέα, καθώς η ένταση με τη Βόρεια Κορέα παραμένει υψηλή, με την Πγιονγκ Γιανγκ να επιμένει στο βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα. Η εν λόγω μονάδα, που φέρει την ονομασία Gray Eagle Unmanned Aerial Systems, θα σταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Κουνσάν, 150 μίλια νότια της Σεούλ και θα προσδώσει αυξημένες δυνατότητες επιτήρησης και αναγνώρισης στις εκεί αμερικανικές δυνάμεις. Παρόλα αυτά ο χρόνος της πλήρους μεταστάθμευσής της παραμένει άγνωστος.

Η ενέργεια αυτή έρχεται ως απάντηση στην τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους. Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την ανάπτυξη συστήματος βαλλιστικής άμυνας, με πλήρη ενεργοποίηση τον Ιούλιο. Τα εν λόγω drones έχουν τη δυνατότητα 24ωρης πτήσης και μπορούν να φέρουν έως και τέσσερις πυραύλους και η συγκεκριμένη μονάδα έχει εννιά τέτοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις