Στα χέρια της αστυνομίας το δίδυμο που λήστευε σούπερ μάρκετ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στα χέρια της αστυνομίας το δίδυμο που λήστευε σούπερ μάρκετ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Του Πέτρου Καρσιώτη Έπιασαν τους ληστές των σούπερ μάρκετ, που είχαν «χτυπήσει» σε Θησείο, Καλλιθέα και Πετράλωνα. Μετά την τελευταία ένοπλη εισβολή σε σούπερ μάρκετ του Θησείου από «γνώριμο» και από άλλες ληστρικές εισβολές δίδυμο στην Αστυνομία, δόθηκε εντολή σε περιπολικά και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ να αναζητήσουν επισταμένως τους δράστες. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τους […]

10.03.2017 | 17:05

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έπιασαν τους ληστές των σούπερ μάρκετ, που είχαν «χτυπήσει» σε Θησείο, Καλλιθέα και Πετράλωνα. Μετά την τελευταία ένοπλη εισβολή σε σούπερ μάρκετ του Θησείου από «γνώριμο» και από άλλες ληστρικές εισβολές δίδυμο στην Αστυνομία, δόθηκε εντολή σε περιπολικά και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ να αναζητήσουν επισταμένως τους δράστες.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν στο στάδιο της διαφυγής

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, που κινήθηκαν ταχύτητα συνέλαβαν στην περιοχή του Θησείου τους δύο ληστές, ηλικίας 50 και 48 χρόνων και τους οδήγησαν στην Ασφάλεια που ανέλαβε την προανάκριση για να διαπιστωθεί όλο το εύρος της δράσης τους. Στο μεταξύ εντοπίστηκε από τη ΔΙΑΣ και υπόγειος χώρος εγκαταλελειμμένης οικοδομής, στον οποίο οι δράστες είχαν αποκρύψει τον οπλισμό τους.

Κυνηγετικό, πιστόλι, χειροβομβίδα και κατσαβίδια κρυμμένα σε οικοδομή

Επρόκειτο για ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι τύπου Ρέπλικα, μία χειροβομβίδα, ένα λοστό και δύο κατσαβίδια, διάφορα είδη ρουχισμού και ένα ζευγάρι κλεμμένων γερμανικών πινακίδων κυκλοφορίας. Που σημαίνει ότι το δίδυμο έκρυβε εκεί τον οπλισμό και όταν στοχοποιούσαν σούπερ μάρκετ, πήγαιναν στο χώρο, έπαιρναν τον οπλισμό, διέπρατταν την ληστεία και επέστρεφαν για να αλλάξουν αμφίεση και να αποκρύψουν πάλι τα όπλα.

Ως προς την τελευταία ληστεία που στάθηκε και η αφορμή για τη σύλληψή τους, η Αστυνομία λέει ότι εισέβαλαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ στο Θησείο και με την απειλή κοντόκανου κυνηγετικού όπλου και πιστολιού, αφαίρεσαν από το ταμείο χρηματικό ποσό ενώ στη συνέχεια διέφυγαν πεζή. Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και όπως προαναφέρθηκε, έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον τρεις περιπτώσεις ληστειών, κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2016, σε σούπερ μάρκετ στην Καλλιθέα και στα Πετράλωνα.

 

Exit mobile version