Προσπαθεί να τα “μαζέψει” ο Τσαβούσογλου: “Δεν είπα τους Γερμανούς ναζί, αλλά έτσι φέρονται”

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Προσπαθεί να τα “μαζέψει” ο Τσαβούσογλου: “Δεν είπα τους Γερμανούς ναζί, αλλά έτσι φέρονται”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σαν να τα μαζεύει ο Τσαβούσογλου, την ώρα που χρειάζεται τη Γερμανία για να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Πριν λίγες ημέρες, ο Ερντογάν εξαπέλυσε σκληρή επίθεση προς το Βερολίνο, κατηγορώντας το για ενέργειες που θυμίζουν τη Γερμανία των ναζί. Είχε μάλιστα χρησιμοποιήσει τον όρο «φασιστικές ενέργειες», αναφερόμενος στην απαγόρευση συγκέντρωσης από το Βερολίνο, με σκοπό […]

09.03.2017 | 15:53

Σαν να τα μαζεύει ο Τσαβούσογλου, την ώρα που χρειάζεται τη Γερμανία για να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ερντογάν εξαπέλυσε σκληρή επίθεση προς το Βερολίνο, κατηγορώντας το για ενέργειες που θυμίζουν τη Γερμανία των ναζί.

Είχε μάλιστα χρησιμοποιήσει τον όρο «φασιστικές ενέργειες», αναφερόμενος στην απαγόρευση συγκέντρωσης από το Βερολίνο, με σκοπό να πείσει τους χιλιάδες Τούρκους της Γερμανίας, να δώσουν θετική ψήφο στο ερχόμενο δημοψήφισνα.

Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ανέφερε πως δεν είπαν «ναζί» τους Γερμανούς, αλλά χαρακτήρισε μόνο την συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών, έφτασαν στο κόκκινο όταν συνελήφθη ο ανταποκριτής της Die Welt, που κρατείται στη φυλακή της Κωνσταντινούπολης, στην απομόνωση.

 

 

Exit mobile version