Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σάλος με το video: Στέλεχος του Ερντογάν απειλεί να σκοτώσει όσους ψηφίσουν “όχι” στο δημοψήφισμα
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με το video: Στέλεχος του Ερντογάν απειλεί να σκοτώσει όσους ψηφίσουν “όχι” στο δημοψήφισμα

Με πολύ ιδιαίτερους τρόπους σκοπεύουν οι άνθρωποι του Ερντογάν να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν το «ΝΑΙ» που θα δώσει στον Τούρκο πρόεδρο όλες τις εξουσίες, ακόμη κι αν χρειαστεί να… απειλήσουν. Το video που δείχνει στέλεχος του προέδρου να πυροβολεί στο έδαφος, «απαντώντας» στον συνομιλητή του για το «τι θα κάνουν σε όσους δώσουν […]

ImageHandler

Με πολύ ιδιαίτερους τρόπους σκοπεύουν οι άνθρωποι του Ερντογάν να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν το «ΝΑΙ» που θα δώσει στον Τούρκο πρόεδρο όλες τις εξουσίες, ακόμη κι αν χρειαστεί να… απειλήσουν.

Το video που δείχνει στέλεχος του προέδρου να πυροβολεί στο έδαφος, «απαντώντας» στον συνομιλητή του για το «τι θα κάνουν σε όσους δώσουν αρνητική ψήφο», προκάλεσε σάλο στη χώρα.
Ο Μουσά Γιλντιρίμ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην επαρχία της Σινόπης, κρατά το περίστροφο και όταν ο κάμεραμαν τον ρωτάει «αδερφέ μου Μουσά, τι θα κάνουμε σε όσους πουν “όχι” σε μια ισχυρή Τουρκία;», πυροβολεί χαμογελώντας στο έδαφος.

Φυσικά μετά τον χαμό που ακολούθησε, ανακοίνωσε την παραίτηση του, δηλώνοντας πως τα πλάνα τραβήχτηκαν πριν ανακοινωθεί το δημοψήφισμα και δοκίμαζε απλώς το περίστροφο του.

 Η δήλωση του

«Το βίντεο καταγράφηκε στις 26 Ιανουαρίου 2017, δύο εβδομάδες πριν ο πρόεδρος εγκρίνει την απόφαση για δημοψήφισμα. Δεν άκουσα τι με ρώτησε ο φίλος μου που κατέγραφε το βίντεο και πυροβόλησα στο νερό για να το δοκιμάσω. Κρατήσαμε το βίντεο για αναμνηστικό. Δεν άκουσα τι είπε και δεν είχα σκοπό να απειλήσω κανέναν. Ο φίλος μου ήθελε να μου στείλει το βίντεο, όμως έφτασε στα χέρια ενός μέλους του κόμματος που με ζηλεύει, καθώς ο φίλος μου το έστειλε στην ομάδα συνομιλίας του κόμματος στο WhatsApp. Αποσύρομαι από την ενεργό πολιτική και παραιτούμαι. Ζητώ συγγνώμη για την σύγχυση που προκάλεσα. Ζητώ συγγνώμη από τον τουρκικό λαό».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις