Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νέος νόμος στην Νορβηγία, επιτρέπει τη θανάτωση λύκων για λόγους… ψυχαγωγίας!
PLUS

Νέος νόμος στην Νορβηγία, επιτρέπει τη θανάτωση λύκων για λόγους… ψυχαγωγίας!

Την ώρα που οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων αυξάνονται σε παγκόσμια επίπεδα, στη χώρα που έχει ταυτιστεί με το άψογο περιβαλλοντικό προφίλ, ένας νόμος σοκάρει. Ο υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος της Νορβηγίας παρουσίασε σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο «θα δίνονται περισσότερες δυνατότητες στους κυνηγούς λύκων», όταν μέχρι στιγμής επιτρεπόταν η θανάτωση των […]

wwf2

Την ώρα που οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων αυξάνονται σε παγκόσμια επίπεδα, στη χώρα που έχει ταυτιστεί με το άψογο περιβαλλοντικό προφίλ, ένας νόμος σοκάρει.

Ο υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος της Νορβηγίας παρουσίασε σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο «θα δίνονται περισσότερες δυνατότητες στους κυνηγούς λύκων», όταν μέχρι στιγμής επιτρεπόταν η θανάτωση των ζώων σε περίπτωση που αποτελούσαν απειλή.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει στους κυνηγούς να σκοτώνουν τους λύκους για πολιτιστικούς λόγους ή για λόγους ψυχαγωγίας, με τον Βίνταρ Χέλγκεσεν να υποστηρίζει πως δεν υπάρχει και τόσο μεγάλο πρόβλημα.

wwf1

«Είναι μια απόφαση που καθιστά δυνατόν να θανατωθεί ένας μικρός αριθμός. Τι είναι ένας μικρός αριθμός; Αυτό είναι υποκειμενικό», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει πόσοι λύκοι θα θανατωθούν με αυτόν τον νόμο.

Οι οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων αντιδρούν έντονα, με την Nina Jensen, επικεφαλής του WWF στη Νορβηγία, να χαρακτηρίζει τον νόμο «ένα από τα πιο άσχημα παραδείγματα διαχείρισης της Φύσης στην σύγχρονη ιστορία της Νορβηγίας». «Είναι ακατανόητο ότι κάποιος θα αλλάξει τον νόμο, ώστε να θανατωθούν περισσότερα ζώα υπό εξαφάνιση, ειδικά σε μία χώρα όπως η Νορβηγία, που προσπαθεί να κρατήσει ένα περιβαλλοντικό προφίλ», είπε χαρακτηριστικά.

Με hashtag  #Saveourwolves, η WWF παλεύει να σώσει τους λύκους με μια εκστρατεία στην οποία συμμετέχουν όλο και περισσότεροι.

wwf

«Τι συμβαίνει στη Νορβηγία; Ντροπή σας, σταματήστε αυτούς τους εγωιστές», «Πρέπει να αφήσουμε τη Φύση να ζήσει», ήταν κάποια από τα σχόλια.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των ζώων που είναι υπό εξαφάνιση είναι δραματικά μικρός. Στην Σκανδιναβία, καταγράφηκαν 130 – 150 μέλη ενώ στη Νορβηγία η οργάνωση Rovdata, που παρακολουθεί τα άγρια ζώα, υποστηρίζει ότι το περασμένο έτος στην χώρα καταγράφηκαν 65 με 68 λύκοι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις