Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Ξεφεύγει” ο Τσαβούσογλου: ” Η συγκέντρωση στη Γερμανία θα γίνει. Δεν θα με σταματήσει κανείς”
ΚΟΣΜΟΣ

“Ξεφεύγει” ο Τσαβούσογλου: ” Η συγκέντρωση στη Γερμανία θα γίνει. Δεν θα με σταματήσει κανείς”

Μετά τις σκληρές δηλώσεις του Ερντογάν περί ενεργειών της Γερμανίας που θυμίζουν η ναζιστική περίοδο, σχετικά με την απαγόρευση των προεκλογικών συγκεντρώσεων σε γερμανικές πόλεις, ο Τσαβούσογλου, ήρθε ακόμα πιο έξαλλος. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πυρ και μανία από την απόφαση των Γερμανικών Αρχών να κλείσουν τον χώρο όπου θα γινόταν η συγκέντρωση, είπε […]

edSy34vULnVee15l2rhr

Μετά τις σκληρές δηλώσεις του Ερντογάν περί ενεργειών της Γερμανίας που θυμίζουν η ναζιστική περίοδο, σχετικά με την απαγόρευση των προεκλογικών συγκεντρώσεων σε γερμανικές πόλεις, ο Τσαβούσογλου, ήρθε ακόμα πιο έξαλλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πυρ και μανία από την απόφαση των Γερμανικών Αρχών να κλείσουν τον χώρο όπου θα γινόταν η συγκέντρωση, είπε πως δεν θα επιτραπεί αυτό.

Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, είπε «Θα πάω. Κανένας δεν μπορεί να με σταματήσει».

Είχε μόλις προηγηθεί η ανακοίνωση εκπροσώπου των δημοτικών αρχών του Αμβούργου ότι έκλεισε το κέντρο όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο υπουργός επειδή δεν διέθετε σύστημα πυρανίχνευσης.

Στη Γερμανία, κατοικούν 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι του Ερντογάν, οι οποίοι πρέπει να πεισθούν για το «ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα, που θα δώσει στον Τούρκο πρόεδρο όλες τις εξουσίες.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ερντογάν, αυτό θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας που απειλείται συνεχώς από την τρομοκρατία των ισλαμιστών και των κούρδων ενόπλων.

Στην Ευρώπη βέβαια επικρατεί φόβος, πως οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις θα βλάψουν τη δημοκρατία και θα προκαλέσουν μεγαλύτερες αναταραχές.

Μετά την απαγόρευση του Αμβούργου, οι τουρκικές διπλωματικές πηγές, ψάχνουν νέο χώρο για τη συγκέντρωση του υπουργού Εξωτερικών. Όλα αυτά, κλιμακώνουν την ήδη τεταμένη ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις