Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού σε αστυφύλακα που έσωσε 5χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού σε αστυφύλακα που έσωσε 5χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα

Του Πέτρου Καρσιώτη Πριν από δύο χρόνια, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια διαγραφόμενη τραγωδία, δεν το σκέφτηκε καθόλου. Όρμησε μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην περιοχή των Πατησίων και με κίνδυνο της ζωής του, έβγαλε σώο ένα αγοράκι 5 χρόνων. Την Πέμπτη, σε ειδική τελετή στο αστυνομικό Μέγαρο Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στον αστυνομικό  θα απονεμηθεί […]

966_1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πριν από δύο χρόνια, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια διαγραφόμενη τραγωδία, δεν το σκέφτηκε καθόλου. Όρμησε μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην περιοχή των Πατησίων και με κίνδυνο της ζωής του, έβγαλε σώο ένα αγοράκι 5 χρόνων.

Την Πέμπτη, σε ειδική τελετή στο αστυνομικό Μέγαρο Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στον αστυνομικό  θα απονεμηθεί το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού, ως ηθική αμοιβή για την πράξη του, που εξέθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του.

Πρόκειται για τον Αστυφύλακα Βασίλειο  Τερζάκη, ο οποίος υπηρετούσε κατά την περίοδο τέλεσης της εξαίρετης πράξης του, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής.

Τιμητική διάκριση με προεδρικό διάταγμα

Η απονομή πραγματοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ,  μετά την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα, την οποία επέδειξε ο τιμώμενος Αστυνομικός κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2015 το μεσημέρι, ο αστυφύλακας Τερζάκης Βασίλειος, ως μέλος πληρώματος περιπολικού της  Άμεσης Δράσης Αττικής, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία,  στην περιοχή των Αθηνών, πήρε σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης, για πυρκαγιά μεγάλης έκτασης σε διαμέρισμα των Πατησίων.

Οι πληροφορίες που διαβιβάστηκαν μέσω ασυρμάτου έκαναν λόγο για ένα αγόρι πέντε χρόνων, που ήταν παγιδευμένο στις φλόγες.

Μόλις έφτασε πρώτος έξω από το διαμέρισμα δεν το σκέφτηκε καθόλου και όρμησε στις φλόγες

Μόλις έφθασε εκεί ο αστυφύλακας δεν το σκέφθηκε καθόλου. ΄Ορμησε στο εσωτερικό του σπιτιού,  πέρασε μέσα από τις φλόγες, εντόπισε και απεγκλώβισε  το ανήλικο αγόρι, που είχε χάσει τις αισθήσεις του και  η ζωή του κινδύνευε άμεσα.

Η μητέρα του-έχει κι άλλα δυο παιδιά-  είχε φύγει για λίγο από το διαμέρισμα πρώτου  ορόφου που έμενε,  για να πάει στο σχολείο να παραλάβει τα δύο από τα τρία της παιδιά.

Για λίγη ώρα έμεινε μόνος του ο 5χρονος γιος της και εκείνη την ώρα ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι γείτονες κάλεσαν Πυροσβεστική και Αστυνομία και πρώτος έφτασε στο σημείο ο νεαρός αστυφύλακας.

Πήδηξε από διπλανό μπαλκόνι και βρήκε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του

Μόλις άκουσε τους γείτονες να φωνάζουν πως υπήρχε εγκλωβισμένο παιδί στο διαμέρισμα, πήδηξε από διπλανό μπαλκόνι στο φλεγόμενο διαμέρισμα, έσπασε την μπαλκονόπορτα και έβγαλε από μέσα λιπόθυμο από τις αναθυμιάσεις το 5χρονο αγοράκι και κυριολεκτικά του έσωσε την ζωή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις