O Κυριάκος Μητσοτάκης σε 13 σημεία

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

O Κυριάκος Μητσοτάκης σε 13 σημεία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διευκρινίζει σε 13 σημεία την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματός του: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μέτρα. Δεν θα ψηφίσουμε το δημοσιονομικό πακέτο. Ο λογαριασμός είναι του κ. Τσίπρα. Ο ίδιος θα τον επωμιστεί και θα ψηφίσει μόνος του τα μέτρα». «Θέλω να θυμίσω ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει […]

06.03.2017 | 09:45

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διευκρινίζει σε 13 σημεία την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματός του:

  1. «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μέτρα. Δεν θα ψηφίσουμε το δημοσιονομικό πακέτο. Ο λογαριασμός είναι του κ. Τσίπρα. Ο ίδιος θα τον επωμιστεί και θα ψηφίσει μόνος του τα μέτρα».
  2. «Θέλω να θυμίσω ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο. Η Κυβέρνηση καθυστερούσε συνειδητά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Ο κίνδυνος να χαθεί η ποσοτική χαλάρωση είναι μεγάλος».
  3. «Φόρεσα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Διεκδίκησα το καλύτερο για τη χώρα μου. Έβαλα τέλος σε κάθε συζήτηση για Grexit και ξεκαθάρισα ότι δεν είναι δυνατόν να επανέρχεται αυτό το ζήτημα. Επίσης, παρουσίασα το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση».
  4. «Το αίτημα για εκλογές είναι διαρκές και δεν συνδέεται με την αξιολόγηση. Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Θα έχουμε πρόσθετα μέτρα μείωσης αφορολογήτου και μείωσης συντάξεων. Ο κ. Τσίπρας φορτώνει τον λογαριασμό στους πολίτες. Δεν προχωρά τις μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορεί να δημιουργήσει δουλειές και να φέρει επενδύσεις. Στην ουσία φέρνει το 4ο Μνημόνιο από το παράθυρο».
  5. «Εάν είχαν διεξαχθεί εκλογές το Μάιο πέρυσι, θα είχαμε διαπραγματευτεί κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε σήμερα. Θέλουμε δημοσιονομικό χώρο με μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και λιγότερους φόρους και παράλληλα πρέπει να κάνουμε άμεσα μεταρρυθμίσεις. Να προχωρήσει ο εξορθολογισμός του Κράτους και να προσελκύσουμε επενδύσεις».
  6. «Υπάρχουν ευθύνες και στους πιστωτές. Αυτό είπα και στο Βερολίνο. Αλλά, όταν εμείς είμαστε αναξιόπιστοι, δίνουμε πάτημα στους πιστωτές να είναι πιο αυστηροί με τη χώρα. Είναι, όμως, υπερβολική η απαίτηση των δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%».
  7. «Η Κυβέρνηση δεν προχωρά καμιά επένδυση, ενώ επιχειρεί να προσλάβει στρατιές συμβασιούχων στο Κράτος. Χτίζεται ένας νέος κομματικός στρατός εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου».
  8. «Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν. Μόνο όσοι μπήκαν από την πίσω πόρτα με πλαστά πτυχία και οι επίορκοι θα απομακρυνθούν. Δεν θα ανεχθούμε παράνομη μονιμοποίηση συμβασιούχων».
  9. «Σήμερα η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αποφασισμένη Κυβέρνηση, που δεν θα λογαριάσει το πολιτικό κόστος. Και αυτοδύναμη να είναι η Νέα Δημοκρατία, θα κοιτάξω να σχηματίσω την καλύτερη δυνατή Κυβέρνηση. Θα καλέσω και πρόσωπα εκτός πολιτικής να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια».
  10. «Χρέος μου είναι να συνθέτω και να ενώνω. Δεν έχω νερώσει τον πολιτικό μου λόγο και σίγουρα όχι τη διάθεσή μου για τολμηρές αλλαγές. Απευθύνω ειλικρινές και ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία. Απευθύνω ένα κάλεσμα που ξεπερνά τα στενά κομματικά πλαίσια της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτοί που δεν μας ψηφίζουν πιστεύω ότι θα θέλουν να πετύχουμε».
  11. «Δεν είναι φιλοδοξία μου να είμαι άλλος ένας πρωθυπουργός των Μνημονίων και της κρίσης. Με ενδιαφέρει πως θα βγω από το Μαξίμου».
  12. «Ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει. Θα έχουμε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες με μεγαλύτερη λογοδοσία και νέους ανθρώπους στην πολιτική».
  13. «Ο κόσμος δεν έχει το κουράγιο να ονειρευτεί την επόμενη ημέρα. Αν δεν πατήσουμε στα πόδια μας, εάν δεν εμπιστευτούμε τους εαυτούς μας, εάν δεν αντιληφθούμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο, κανείς δεν θα λύσει το πρόβλημα για εμάς».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 06.03.2017 | 09:45
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 06.03.2017 | 09:45
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 06.03.2017 | 09:45
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 06.03.2017 | 09:45
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 06.03.2017 | 09:45
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 06.03.2017 | 09:45
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 06.03.2017 | 09:45
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 06.03.2017 | 09:45
Exit mobile version