Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μεγάλη έρευνα: Οι Έλληνες θέλουν λιγότερο δημόσιο, χαμηλούς φόρους και δεν συμπαθούν τους μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη έρευνα: Οι Έλληνες θέλουν λιγότερο δημόσιο, χαμηλούς φόρους και δεν συμπαθούν τους μετανάστες

Λιγότερο δημόσιο, μείωση των φόρων και λύση για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των μεταναστών ζητά η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της τρίτης έκδοσης της έρευνας «Τι πιστεύουν οι Έλληνες», για λογαριασμό του ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις». Εντυπωσιακό είναι, πως μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι η οικονομική κρίση οφείλεται σε δικές μας αδυναμίες και τρόπο […]

arthro_panayis_panayiotopoulos_ta_oria_tis_erevnas

Λιγότερο δημόσιο, μείωση των φόρων και λύση για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των μεταναστών ζητά η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της τρίτης έκδοσης της έρευνας «Τι πιστεύουν οι Έλληνες», για λογαριασμό του ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις».

Εντυπωσιακό είναι, πως μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι η οικονομική κρίση οφείλεται σε δικές μας αδυναμίες και τρόπο ζωής που δεν μπορούσαμε να καλύψουμε οικονομικά. Το 62,1% ρίχνει την ευθύνη της κρίσης σε «δικές μας αδυναμίες», ενώ μόλις 9,7% πιστεύει ότι ευθύνονται οι ξένοι.

Το 76% υποστηρίζει πως ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας και θεωρεί υπεύθυνο το κοινωνικό σύνολο, ενώ το ποσοστό που «τα ρίχνει» στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα έπεσε από το 77,3% του Απρίλη του 2015, στο 59,4%.

Συρρίκνωση του Δημοσίου Τομέα

Σύμφωνα με το 62,4% η χώρα χρειάζεται λιγότερο δημόσιο και μόνο το 21,8% θεωρεί πως μόνο με την αύξηση μισθών και συντάξεων θα έρθει η ανάπτυξη. Το μεγάλο ποσοστό του 73,2%, πιστεύει πως η κυβέρνηση πρέπει να δώσει κίνητρα για να εμπιστευτούν οι επενδυτές τη χώρα μας.

Ti_pistevoun_oi_ellines_kentriko-1340x500

Φορολογία

Στο ερώτημα αν είναι προτιμότερη η υψηλή φορολογία με τις άριστες παροχές ή μια μειωμένη φορολογία με πιο περιορισμένη κρατική μέριμνα, οι υποστηρικτές της δεύτερης επιλογής αυξήθηκαν κατά 22,6%, όταν τον Απρίλη του 2015 οι οπαδοί της υψηλής φορολογίας προηγούνταν κατά 10,5%.

Αύξηση παρατηρήθηκε και σε όσους πιστεύουν πως δεν θα παταχθεί η φοροδιαφυγή (από 62,2% σε 71,17%), ενώ το 38,9% θεωρεί τη φοροδιαφυγή «θεμιτή άμυνα» κατά της υπερφορολόγησης.

Το 84,4% βλέπει με καλό μάτι τις επενδύσεις, με το 92,1% να τις συνδέει με νέες θέσεις απασχόλησης και το 88,8% με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Το 5,8% πιστεύει ότι το όριο συνταξιοδότησης πρέπει να είναι πάνω από τα 65 έτη και το 51,7% πιστεύει ότι πρέπει να μείνει κάτω από τα 60 έτη.

metanastes_AMIGDALEZA_MADATA_906572299

Μετανάστες

Το 46,6% δεν έχει καλή άποψη για τους μουσουλμάνους, σε αντίθεση με το 36,3%. Για τους μετανάστες γενικότερα, το 49% έχει αρνητική άποψη και το 37,6% θετική. Το 88,3% βλέπει τον αριθμό των μεταναστών τεράστιο ενώ το 64,4% πιστεύει ότι συμβάλλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας και το 58% υποστηρίζει πως αυξάνει την ανεργία. Ως λύση για το δημογραφικό πρόβλημα, βλέπει τους μετανάστες το 25,4%.

Σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού, το 2,2% τους θέλει στη χώρα, το 17,5% δεν έχει πρόβλημα αρκεί να υπάρχουν όροι. Όλοι οι υπόλοιποι δεν τους θέλουν στη χώρα, με το 20% να είναι υπέρ της άμεσης απέλασης.

Μυστικές οργανώσεις και Ρώσοι

Το 80,5% πιστεύει ότι υπάρχουν μυστικές οργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίες κινούν τα νήματα. Την ίδια ώρα, το 26,5% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, ποσοστό που φτάνει το 50% ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και το 37% εκείνων των ΑΝΕΛ.

Με πολύ καλό μάτι βλέπει τη Ρωσία το 77,4% των Ελλήνων και το 33,5 % θεωρεί πως η αποχώρηση από την ΕΕ και η συμμαχία με τη Μόσχα, θα ήταν υπέρ της χώρας μας.
ereuna_ellines

ereuna_ellines2
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις