Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κούρσες τρόμου για οδηγούς ταξί
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούρσες τρόμου για οδηγούς ταξί

του Πέτρου Καρσιώτη Έβγαιναν νυχτερινές ώρες για το μεροκάματο και κατέληγαν μαχαιρωμένοι και αιμόφυρτοι! Τουλάχιστον επτά οδηγοί ταξί έζησαν εφιαλτικές στιγμές παγιδευμένοι μέσα στα ταξί τους από δύο κακοποιούς, που μέχρι την ώρα της επίθεσης προσποιούνταν τους πελάτες. Μετά από έρευνες και καθώς οι καταγγελίες οδηγών έφθαναν η μία μετά την άλλη στην αστυνομία, σε […]

taxi

του Πέτρου Καρσιώτη

Έβγαιναν νυχτερινές ώρες για το μεροκάματο και κατέληγαν μαχαιρωμένοι και αιμόφυρτοι! Τουλάχιστον επτά οδηγοί ταξί έζησαν εφιαλτικές στιγμές παγιδευμένοι μέσα στα ταξί τους από δύο κακοποιούς, που μέχρι την ώρα της επίθεσης προσποιούνταν τους πελάτες. Μετά από έρευνες και καθώς οι καταγγελίες οδηγών έφθαναν η μία μετά την άλλη στην αστυνομία, σε μια εποχή που ολόκληρη η Ασφάλεια ψάχνει τον μανιακό που πυροβολεί ταξιτζήδες, συνελήφθη ένας 24χρονος, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Σε βάρος και των δύο σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, ληστείες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει το τελευταίο τρίμηνο συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος οδηγών ταξί. Επιβιβάζονταν ως πελάτες από διάφορα σημεία της Αττικής, με προορισμό την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί τους οδηγούσαν σε ερημικά σημεία, τους ακινητοποιούσαν και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι δράστες, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των θυμάτων τους, δεν δίσταζαν να τους τραυματίσουν με τη χρήση μαχαιριού. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί επτά περιπτώσεις ληστειών, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση επιπλέον περιπτώσεων συνεχίζονται. Ο 24χρονος είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Τους παραβίασε και συνέχισε τις ληστείες οδηγών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις