Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Γενς Σπαν: Ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος που μπορεί να “τσακίσει” τη Μέρκελ
ΚΟΣΜΟΣ

Γενς Σπαν: Ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος που μπορεί να “τσακίσει” τη Μέρκελ

Αφιέρωμα στον εκκεντρικό υφυπουργό της Γερμανίας έκανε η βρετανική εφημερίδα “Guardian”, χαρακτηρίζοντας τον ως μεγάλη απειλή για την Άγκελα Μέρκελ. Ο μοντέρνος θα μπορούσε κάλλιστα να συγκινήσει τους χριστιανοδημοκράτες, με τις κατασταλλαγμένες απόψεις του και την ειλικρίνεια που τον διακατέχει. Αν και αυτή που θεωρείται πως θα πάρει τη θέση της Μέρκελ είναι η υπουργός […]

span_492641742

Αφιέρωμα στον εκκεντρικό υφυπουργό της Γερμανίας έκανε η βρετανική εφημερίδα “Guardian”, χαρακτηρίζοντας τον ως μεγάλη απειλή για την Άγκελα Μέρκελ.

Ο μοντέρνος θα μπορούσε κάλλιστα να συγκινήσει τους χριστιανοδημοκράτες, με τις κατασταλλαγμένες απόψεις του και την ειλικρίνεια που τον διακατέχει.

Αν και αυτή που θεωρείται πως θα πάρει τη θέση της Μέρκελ είναι η υπουργός Άμυνας, Ούρσουλ φον ντε Λάιεν, που απολαμβάνει την εκτίμηση των Γερμανών, ο Σπαν πιθανόν να την «εξουδετερώσει».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Μέρκελ χάνει τη δύναμη της και οι εκλογές του ερχόμενου Σεπτέμβρη πιθανόν να μην της χαρίσουν την καγκελαρία για τέταρτη συνεχόμενη φορά, με το CDU να αποδυναμώνεται.

Η βρετανική εφημερίδα, επιμένει πως ο Σπαν, ο «τύπος» που τα λέει όλα «έξω από τα δόντια», μπορεί να στρέψει τους Γερμανούς προς το μέρος του. “Γεννήθηκα γκέι”, είχε δηλώσει πέρυσι σε συνέντευξή του σε γερμανικό δίκτυο αναφερόμενος στον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

jens2

Και έτσι ανοιχτά, υποθέτει κανείς πως θα μιλά και σαν ηγέτης.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως «απεχθάνεται» τη μπούρκα και οι απόψεις του για την προσφυγική κρίση είναι πολύ πιο προχωρημένες από της Μέρκελ.

“Δεν ήταν λάθος το γεγονός ότι ανοίξαμε τα σύνορα τον Σεπτέμβριο του 2015 όμως δεν καταφέραμε να ελέγξουμε την κατάσταση”, υποστηρίζει ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την πολιτική της καγκελαρίου.

jens-spahn-735x400

“Ο Σπαν, δηλωμένος ομοφυλόφιλος, αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά των συντηρητικών της Γερμανίας. Το 2013 το όνομά του ακούστηκε για τη θέση του υπουργού Υγείας, όμως τελικά “έφυγε” με άδεια χέρια», αναφέρει το γερμανικό δίκτυο “NTV”, προσθέτοντας ότι στις εκλογές του 2021, ο Σπαν θα είναι 40αρης.

Η καλύτερη ηλικία να κάνει κανείς το μεγάλο βήμα στην πολιτική…

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις