Εξαρθρώνεται εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε “χάπια των… τζιχαντιστών”

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώνεται εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε “χάπια των… τζιχαντιστών”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Του Πέτρου Καρσιώτη Εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε παράνομο εργαστήριο ναρκωτικά δισκία CAPTAGON, αυτά που αποκαλούν και διεθνώς «χάπια των τζιχαντιστών», εξαρθρώνεται από το ΣΔΟΕ, την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό. Ενώ τον περασμένο Ιούνιο το ΣΔΟΕ είχε κατάσχει κοντέινερ γεμάτο με χιλιάδες χάπια και είχε εκφραστεί η υποψία ότι προορισμός […]

03.03.2017 | 18:11

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε παράνομο εργαστήριο ναρκωτικά δισκία CAPTAGON, αυτά που αποκαλούν και διεθνώς «χάπια των τζιχαντιστών», εξαρθρώνεται από το ΣΔΟΕ, την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό.

Ενώ τον περασμένο Ιούνιο το ΣΔΟΕ είχε κατάσχει κοντέινερ γεμάτο με χιλιάδες χάπια και είχε εκφραστεί η υποψία ότι προορισμός ήταν οι τζιχαντιστές της Συρίας, που με αυτά «ντοπάρονται» και γίνονται ακόμη πιο βίαιοι, αυτή τη φορά ανακαλύφθηκε εργαστήριο στη Δυτική Αττική.

Έχουν κατασχεθεί κατά την έρευνα 635.000 δισκία, όπλα, χρηματικά ποσά, μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα, φορτηγό, ταχύπλοο σκάφος), ενώ έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις.

Πρόκειται για ένα άτομο αλβανικής υπηκοότητας, ένα τουρκικής και δύο Έλληνες.

Αναζητούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχος αστυνομικός. Η αξία, σημειώνει το ΣΔΟΕ, των κατασχεθέντων συνθετικών ναρκωτικών δισκίων υπολογίζεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Exit mobile version