Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δηλώσεις “βόμβα” από Δημήτρη Λιάκο: “Να δείξουμε γενναιότητα για τα χρέη προς την εφορία”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δηλώσεις “βόμβα” από Δημήτρη Λιάκο: “Να δείξουμε γενναιότητα για τα χρέη προς την εφορία”

Δηλώσεις που έσκασαν σαν «βόμβα» έκανε ο  υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, σχετικά με διαγραφή χρεών προς την εφορία. Από το βήμα στο 2o Φόρουμ των Δελφών, ο Δημήτρης Λιάκος κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με γενναιότητα τα χρέη ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, ή εταιρειών που έχουν βάλει λουκέτο και δεν είναι σε […]

ImageHandler81JYZVQ7

Δηλώσεις που έσκασαν σαν «βόμβα» έκανε ο  υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, σχετικά με διαγραφή χρεών προς την εφορία.

Από το βήμα στο 2o Φόρουμ των Δελφών, ο Δημήτρης Λιάκος κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με γενναιότητα τα χρέη ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, ή εταιρειών που έχουν βάλει λουκέτο και δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρωστούμενα.

«Πρέπει να δείξουμε και εμείς ως πολιτικό σύστημα θάρρος. Κάθε μήνα ανακοινώνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Τα μισά είναι πραγματικά χρέη και τα άλλα μισά είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις το μεγαλύτερο κομμάτι των οποίων είναι σε εταιρείες οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά.

Τα χρέη προς την εφορία φτάνουν τα 96 δις. ευρώ, ενώ ο κ. Λιάκος αναφέρθηκε και στην χρηματιστηριακή «Ακρόπολις» που ενώ ο ιδιοκτήτης δεν ζει, το χρέος έφτασε από τα 5,5 δισ. ευρώ στα 8 δισ. ευρώ.

«Εδώ λοιπόν υπάρχει μια κακή επικοινωνία που βγαίνει στον διεθνή τύπο ότι στην Ελλάδα το ιδιωτικό χρέος είναι πολύ μεγάλο αναλογικά με το ΑΕΠ Πρέπει να έχουμε τη γενναιότητα να πούμε πόσα από αυτά τα χρήματα μπορείς να τα πάρεις και να τα ρυθμίσεις, και αυτό αφορά το χρέος και προς το δημόσιο και τα τραπεζικά».

«Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε μια κακή επικοινωνία», σημείωσε ο κ. Λιάκος, ενώ παραδέχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κακώς αντιδρούσε σε μια τέτοια ιδέα, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις