Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γυναίκες: Όσο δεν βρίσκουν, τόσο ρίχνουν τις απαιτήσεις στην αναζήτηση συντρόφου
PLUS

Γυναίκες: Όσο δεν βρίσκουν, τόσο ρίχνουν τις απαιτήσεις στην αναζήτηση συντρόφου

  Να ρίχνουν κατά πολύ φαίνεται τις απαιτήσεις τους οι ελεύθερες γυναίκες που αναζητούν το έτερον ήμισυ μέσω διαδικτύου, δείχνει μια νέα έρευνα. Αν και τα βέλη «πέφτουν» σε άτομα με κοινά ενδιαφέρονται και καλού μορφωτικού επιπέδου, όσο δεν καταλήγει καμία γνωριμία σε δεσμό, τόσο οι γυναίκες μειώνουν τα στάνταρ. Το συμπέρασμα προέκυψε από έρευνα […]

 

gynaika_laptop

Να ρίχνουν κατά πολύ φαίνεται τις απαιτήσεις τους οι ελεύθερες γυναίκες που αναζητούν το έτερον ήμισυ μέσω διαδικτύου, δείχνει μια νέα έρευνα.

Αν και τα βέλη «πέφτουν» σε άτομα με κοινά ενδιαφέρονται και καλού μορφωτικού επιπέδου, όσο δεν καταλήγει καμία γνωριμία σε δεσμό, τόσο οι γυναίκες μειώνουν τα στάνταρ.

Το συμπέρασμα προέκυψε από έρευνα σε ηλεκτρονικές επαφές 41.936 ατόμων σε ιστοτόπους γνωριμιών, προκειμένου οι μελετητές να δουν με τι κριτήρια αναζητούν συντρόφους οι γυναίκες.

InternetFlirt_480

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία μελέτησαν τις ώστε να διαπιστώσουν ποιες είναι οι απαιτήσεις των χρηστών όταν αναζητούν ταίρι. Παρόλο που ξεκινούν την επικοινωνία με χρήστες ίδιου μορφωτικού επιπέδου, όταν βλέπουν πως δεν προκύπτει ερωτική σχέση, αλλάζουν σκεπτικό.

Αυτό αποδίδεται στην ευκολία εξέτασης των υποψηφίων που μας δίνει η τεχνολογία, λέει ο Στίβεν Γουάιτ, ένας από τους ερευνητές.

man-computer

“Συνήθως, ψάχνουμε να βρούμε έναν ερωτικό σύντροφο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ένα από τα οποία είναι να έχει πάνω κάτω την ίδια ηλικία με εμάς, την ίδια κουλτούρα, την ίδια πνευματική καλλιέργεια, κοινές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, οι εξελίξεις τις τεχνολογίας έχουν ανατρέψει τα δεδομένα, κυρίως λόγω της δυνατότητας που παρέχουν για ταυτόχρονη «αξιολόγηση» πολλαπλών πιθανών συντρόφων με το πάτημα μερικών κουμπιών”.

Ο Γουάιτ έδωσε περισσότερη σημασία στο μορφωτικό επίπεδο, που κατά τον ίδιο συνδέεται με την οικονομική κατάσταση. Το συμπέρασμα του είναι, πως οι χρήστες με περισσότερα τυπικά προσόντα, κυρίως οι γυναίκες, δεν κοιτάζουν το ίδιο όσο μεγαλώνουν, άντρες με παρόμοια πνευματική καλλιέργεια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση «Personality and Indvidual Differences».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις