Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Θλιβερά στοιχεία: Πιο φτωχοί σε ποσοστό 40% οι Έλληνες μέσα σε εφτά χρόνια
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Θλιβερά στοιχεία: Πιο φτωχοί σε ποσοστό 40% οι Έλληνες μέσα σε εφτά χρόνια

Δραματικά είναι τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγαν οι επιστήμονες σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Ερευνητές του «Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας» της Κολωνίας που προχώρησαν στην εξέταση όλων των παραγόντων, διαπίστωσαν πως η φτώχεια αυξήθηκε σε ποσοστό 40% από το 2008 μέχρι και το 2015. Εκτός από το εισόδημα, ελέγχθηκε το γενικότερο επίπεδο ζωής, […]

Blankets belonging to a homeless person are seen on a pavement in central Athens, Greece, February 15, 2017. REUTERS/Alkis Konstantinidis            SEARCH "POVERTY GREECE" FOR THIS STORY. SEARCH "WIDER IMAGE" FOR ALL STORIES.

Δραματικά είναι τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγαν οι επιστήμονες σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Ερευνητές του «Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας» της Κολωνίας που προχώρησαν στην εξέταση όλων των παραγόντων, διαπίστωσαν πως η φτώχεια αυξήθηκε σε ποσοστό 40% από το 2008 μέχρι και το 2015.

Εκτός από το εισόδημα, ελέγχθηκε το γενικότερο επίπεδο ζωής, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες η φτώχεια δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα «έσοδα» του νοικοκυριού.

Το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, η υποαπασχόληση, οι στερήσεις των υλικών αγαθών και η καθημερινότητα του ατόμου είναι εξίσου πολύ βασικοί παράγοντες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της φτώχειας.

ftoxeia1

Παράγοντες που συμπεριλαμβάνονται  σε έναν νέο “πολυδιάστατο δείκτη φτώχειας”, σύμφωνα με τον οποίο η χώρα μας είναι στην πιο τραγική θέση.

Ο Κρίστοφ Σρέντερ, συντάκτης της έκθεσης, μίλησε στο Reuters για την ελληνική φτώχεια που μαστίζει χρόνια τώρα τους πολίτες.
«O μεγάλος χαμένος είναι η Ελλάδα, με μια αύξηση της φτώχειας κατά 40%, ακολουθούμενης από την Ιρλανδία (28% αύξηση) και την Κύπρο 28,2%. Αυτό οφείλεται στη χρόνια ύφεση και την μεγάλη ανεργία, αλλά «φυσικά και στην πολιτική λιτότητας και τους όρους των δανειστών» τονίζει ο ερευνητής.

Αύξηση της φτώχειας όμως, παρατηρείται και στην Ιταλία σε ποσοστό 11% ενώ στην Ισπανία το ποσοστό αγγίζει το 18%.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις