Μητσοτάκης: 4o μνημόνιο από το «παράθυρο» – Όχι στα μέτρα Τσίπρα

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μητσοτάκης: 4o μνημόνιο από το «παράθυρο» – Όχι στα μέτρα Τσίπρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι μεθοδεύεται από την κυβέρνηση ένα τέταρτο μνημόνιο από το… παράθυρο, το οποίο μάλιστα θα δεσμεύει και τις επόμενες γενιές. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε απολύτως σαφές ότι το κόμμα του δεν θα […]

02.03.2017 | 08:58

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι μεθοδεύεται από την κυβέρνηση ένα τέταρτο μνημόνιο από το… παράθυρο, το οποίο μάλιστα θα δεσμεύει και τις επόμενες γενιές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε απολύτως σαφές ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα Τσίπρα ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος θα διεκδικήσει από τους δανειστές δημοσιονομικό χώρο και μικρότερα πλεονάσματα.

Ο επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης τόνισε ότι αίτημα για εκλογές είναι διαρκές ανεξαρτήτως της πορείας της αξιολόγησης. Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε υπερβολικές τις απαιτήσεις τω πιστωτών αλλά όπως είπε αυτό οφείλεται στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

Τι διεκδίκησε ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο

Ο πρόεδρος της Ν.Δ υπογράμμισε ότι στο Βερολίνο διεκδίκησε να μπει η χώρα μας στην ποσοτική χαλάρωση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι οξύμωρο να μας κατηγορεί η κυβέρνηση για αντιπατριωτική στάση διότι στο εξωτερικό φοράω πάντα την φανέλα της εθνικής Ελλάδος».

«Δεν θα δεχθώ παράνομες μονιμοποιήσεις» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις, ενώ θα μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων εφαρμόζοντας για μια πενταετία την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις.  «Επιμένω στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Θα επιβραβεύεται ο καλός και θα συνετίζεται ο λιγότερο καλός», ήταν τα λόγια του.

Ο ισχυρός άνδρας του Μοσχάτου εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στις επόμενες εκλογές θα προκύψει νέα κυβέρνηση και ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει θα είναι να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να καταργήσει την απλή αναλογική.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη

 

Exit mobile version