Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών Ασφαλούς Οδήγησης: Τα 3 σοκαριστικά video που βραβεύτηκαν
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών Ασφαλούς Οδήγησης: Τα 3 σοκαριστικά video που βραβεύτηκαν

  Σοκ, θλίψη και πολλές σκέψεις προκαλούν τα ομολογουμένως πολύ σκληρά video που πήραν βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών για την Οδική Ασφάλεια. Οι κριτές βράβευσαν ως «καλύτερα», τρεις ιστορίες που αφορούν στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή υπό την επήρεια της «τεχνολογίας»… Το πρώτο βραβείο πήγε στην καμπάνια Reflections from Inside Dawn της […]

 ImageHandler

Σοκ, θλίψη και πολλές σκέψεις προκαλούν τα ομολογουμένως πολύ σκληρά video που πήραν βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών για την Οδική Ασφάλεια.

Οι κριτές βράβευσαν ως «καλύτερα», τρεις ιστορίες που αφορούν στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή υπό την επήρεια της «τεχνολογίας»…
Το πρώτο βραβείο πήγε στην καμπάνια Reflections from Inside Dawn της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης We save lives από τις ΗΠΑ.

Ένας 32χρονος που μετά από μια νύχτα γεμάτη αλκοόλ σκότωσε με το αυτοκίνητο του έναν πατέρα τεσσάρων παιδιών, εμφανίζεται στην τουαλέτα ενός κλαμπ να εξιστορεί την τραγική του ιστορία. Ο άντρας που καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη, χτυπά «στο στομάχι» όσους σκέφτονται να οδηγήσουν μεθυσμένοι.

Στο δεύτερο video, με τίτλο Distracted Driving από το κέντρο ερευνών οδικής ασφαλείας της Κίνας, ο οδηγός στέλνει μηνύματα με τη μέλλουσα γυναίκα του, χωρίς να βλέπει πως μπροστά του περνά μια γυναίκα με το μωρό της στο καρότσι. Αφηρημένος ο άντρας, δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και σκοτώνει το παιδί. Στη συνέχεια, ενημερώνει με μήνυμα τη μνηστή του για την τραγωδία, με το video να καταλήγει ως εξής: «Αν κάποια ημέρα έχω το δικό μου παιδί, αν ακόμα υπάρχει αυτό το “αν”, δεν πρόκειται ποτέ να αφαιρούμαι ενώ οδηγώ».

Το ίδιο σκληρό και το τρίτο video που βραβεύτηκε, το οποίο αφορά πάλι στον κίνδυνο της ενασχόλησης με το κινητό εν ώρα οδήγησης.

Με τίτλο Distracted driving kills, Dont use your phone από την τροχαία της Σλοβενίας, δείχνει δυο κοπέλες να συζητούν ποια φωτογραφία είναι καλύτερη για να «ανεβάσουν» στο διαδίκτυο. Όταν πλησιάζουν στη διάβαση, δεν βλέπουν τη μητέρα με το αγόρι που κρατά το καρότσι με το αδερφάκι του. Η συνοδηγός ουρλιάζει όταν συνειδητοποιεί τι συμβαίνει και η οδηγός με μια απότομη κίνηση, σκοτώνει τη μητέρα και το παιδί στο καρότσι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις