Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μοσκοβισί: Δεν προβλέπεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν το καλοκαίρι του 2018
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Δεν προβλέπεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν το καλοκαίρι του 2018

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δήλωσε πως “το Eurogroup προτίθεται να εφαρμόσει πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα  μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης”. «Ενώ περαιτέρω σημείωσε πως “Τα εν λόγω μέτρα θα εφαρμοστούν εάν από την επικαιροποιημένη ανάλυση […]

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δήλωσε πως “το Eurogroup προτίθεται να εφαρμόσει πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα  μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης”.

«Ενώ περαιτέρω σημείωσε πως “Τα εν λόγω μέτρα θα εφαρμοστούν εάν από την επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους από τους θεσμούς, στο τέλος του προγράμματος (σ.σ. δηλαδή το καλοκαίρι του 2018), προκύπτει ότι είναι αναγκαία για να επιτευχθεί ο συμφωνηθείς στόχος των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών (GFN), υπό την προϋπόθεση θετικής αξιολόγησης της υλοποίησης του προγράμματος από τους θεσμούς και την Ευρωομάδα”

Ενώ σε ερώτηση του Νίκου Χουντή αν θα ακολουθήσει και τέταρτο μνημόνιο μετά το Φθινόπωρο του 2018 ο Πιέρ Μοσκοβισί έδωσε την εξής απάντηση “Εάν εκδοθεί απόφαση, σύμφωνα με την παράγραφο 2, το συμβούλιο διοικητών αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- σε συνεργασία με την ΕΚΤ και εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – να διαπραγματευθεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Το περιεχόμενο του ΜΚ αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και το μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής που έχει επιλεγεί. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΜΣ καταρτίζει πρόταση συμφωνίας για διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής, περιλαμβάνουσα τους όρους και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης, καθώς και την επιλογή των μέσων, που υποβάλλεται στο συμβούλιο διοικητών προς έγκριση”.

Ο κ. Χουντης σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Μοσκοβισί την χαρακτήρισε ως “κόλαφο για τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς κανένα μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο μέτρο ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους δεν πρόκειται να ληφθεί πριν το καλοκαίρι του 2018”.

Παράλληλα σημειώνει ο Έλληνας ευρωβουλευτής “στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αφήνει ανοιχτά τα εφιαλτικά σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, η όποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, θα συνοδεύεται από ένα 4ο Μνημόνιο” !

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις