Ολλανδία-δημοσκόπηση: Στην δεύτερη θέση ο ακροδεξιός Βίλντερς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολλανδία-δημοσκόπηση: Στην δεύτερη θέση ο ακροδεξιός Βίλντερς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Peilingwijzer που διεξήχθη δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στην Ολλανδία του κόμμα  για την Ελευθερία (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς καταγράφηκε στην δεύτερη θέση. Το κόμμα του Βίλντερς καταγράφεται στο 15,7% με το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρουτέ να εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 16,3% των ψήφων. Ταυτόχρονα κατά τον τελευταίο μήνα το […]

01.03.2017 | 13:57

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Peilingwijzer που διεξήχθη δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στην Ολλανδία του κόμμα  για την Ελευθερία (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς καταγράφηκε στην δεύτερη θέση.

Το κόμμα του Βίλντερς καταγράφεται στο 15,7% με το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρουτέ να εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 16,3% των ψήφων.

Ταυτόχρονα κατά τον τελευταίο μήνα το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα CDA εμφανίζει τάσεις ενίσχυσης στις δημοσκοπήσεις και φαίνεται να κερδίζει από 17 ως 19 έδρες. Με τους Δημοκράτες και την Πράσινη Αριστερά να αποσπούν 16-18 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό κόμμα και το Κόμμα για τα Ζώα 12-14 έδρες.

Οι εκλογές στην Ολλανδία θα διεξαχθούν στις 15 Μάρτη, και συνιστούν την πρώτη από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους σε ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθούν η Γαλλία και η Γερμανία.

Exit mobile version