Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εφτά καθημερινά πράγματα που κάνουμε λάθος στην κουζίνα
PLUS

Εφτά καθημερινά πράγματα που κάνουμε λάθος στην κουζίνα

Νομίζουμε ότι ξέρουμε τα βασικά για την κουζίνα, επειδή αυτά έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά και είναι πλέον καθιερωμένα. Όμως καθημερινά, ακολουθούμε κανόνες που είναι εντελώς λάθος! Διαβάστε εφτά μύθους, που καταρρίπτονται για τα καλά! 1. Μπορούμε να πλύνουμε τα μανιτάρια. Μέχρι τώρα καθαρίζαμε τα μανιτάρια με μία βούρτσα καθώς οι παλιοί έλεγαν πως […]

recipe_main_5

Νομίζουμε ότι ξέρουμε τα βασικά για την κουζίνα, επειδή αυτά έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά και είναι πλέον καθιερωμένα.

Όμως καθημερινά, ακολουθούμε κανόνες που είναι εντελώς λάθος!

Διαβάστε εφτά μύθους, που καταρρίπτονται για τα καλά!

1. Μπορούμε να πλύνουμε τα μανιτάρια.

manitaria

Μέχρι τώρα καθαρίζαμε τα μανιτάρια με μία βούρτσα καθώς οι παλιοί έλεγαν πως δεν πλένονται. Κι όμως, το πλύσιμο δεν πρόκειται να αλλάξει καθόλου τη γεύση τους.

2. Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.

10-pragmata-pou-den-gnwrizate-oti-mporeite-na-kanete-me-ton-fourno-mikrokymatwn

Ειδικοί στο Χάρβαρντ αναφέρουν ότι το ψήσιμο του φαγητού στο φούρνο μικροκυμάτων είναι καλύτερο από τον βρασμό και από πολλές άλλες μεθόδους μαγειρέματος. Η «μέθοδος μαγειρέματος που διατηρεί καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά είναι αυτή που μαγειρεύει γρήγορα, θερμαίνει τα τρόφιμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο υγρό. Και τα μικροκύματα πληρούν τα κριτήρια αυτά».

3. Το αλκοόλ δεν εξατμίζεται εντελώς από το φαγητό.

cooking_with_wine

Ανάλογα με τη μέθοδο μαγειρέματος, τη θερμοκρασία, τον χρόνο ψησίματος, ακόμα το είδος και το μέγεθος του τηγανιού, από 5% έως 85% του αρχικού αλκοόλ παραμένει στο τελικό πιάτο.

4. Μην βάζετε λάδι στο νερό που θα βράσετε ζυμαρικά.

ladi

Όλοι ξέρουμε πως αν βάλουμε λίγο λάδι στο νερό που θα βράσουμε ζυμαρικά θα βοηθήσει στο να μην κολλήσουν. Έτσι όμως τα ζυμαρικά θα γλιστράνε μετά και η σάλτσα δεν θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί επάνω τους.

5. Μην διατηρείτε τον καφέ στο ψυγείο.

kafes_psygeio

Βάζοντας τον καφέ στο ψυγείο δεν θα διαρκέσει περισσότερο. Αντ ‘αυτού, η υγρασία μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι σε ένα αεροστεγές γυάλινο ή κεραμικό δοχείο, σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

6. Το λάδι όταν τηγανίζετε πατάτες δεν πρέπει να είναι καυτό

patates_tiganites_187884956

Ρίξτε τις πατάτες πριν καεί το λάδι και πάλι θα γίνουν τραγανές, ενώ το χρώμα τους θα είναι όπως πρέπει.

7. Τα ζυμαρικά δεν χρειάζονται ξέπλυμα μετά το βράσιμο

zimarika

Έτσι φεύγει το άμυλο και η σάλτσα δεν κολλάει καλά πάνω τους. Θα τα ξεπλύνετε μόνο εάν τα χρησιμοποιήσετε για κρύα σαλάτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις