Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ποιες ημέρες απεργούν σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες ημέρες απεργούν σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Εντείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) ζητώντας να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες. Χειρόφρενο Τετάρτη και Παρασκευή Ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες την Τετάρτη και […]

METRO

Εντείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) ζητώντας να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

Χειρόφρενο Τετάρτη και Παρασκευή

Ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες την Τετάρτη και την Παρασκευή μετρό, ηλεκτρικός και τραμ.

«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το “δούρειο ίππο” για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

«Οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους», έχει δηλώσει από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές στη ΣΤΑΣΥ γίνονται με μοναδικό γνώμονα τη διαφάνεια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις