Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι “Σύντροφοι Συντρόφισσες” ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Οι “Σύντροφοι Συντρόφισσες” ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η ομάδα αναρχικών «Σύντροφοι Συντρόφισσες» ανέλαβε με κείμενο της την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν. Το κείμενο δημοσιεύτηκε σε γνωστό αντιεξουσιαστικό site, στο οποίο η ομάδα καταγγέλλει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ενώ καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στους αγώνες. Η επίθεση, όπως αναφέρεται στο κείμενο αφορά στον […]

Åðßèåóç ìå ìïëüôïö óôá ãñáöåßá ôïõ ÓÕÑÉÆÁ óôçí ðëáôåßá Êïõìïõíäïýñïõ,Ýãéíå ëßãï ìåôÜ ôéò 5 ôï áðüãåõìá,áðü ïìÜäá áãíþóôùí ðïõ óýìöùíá ìå ðëçñïöïñßåò Þôáí íôõìÝíïé ìáóêáñÜäåò.Áðï ôéò ìïëïôïö ðñïêëÞèçêáí ìéêñÝò õëéêÝò æçìéÝò óå äõï óôáèìåõìÝíá áõôïêéíçôá êáé óôá ôæÜìéá óôçí åßóïäï ôùí ãñáöåßùí,ÊõñéáêÞ 19 Öåâñïõáñßïõ 2017 (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Η ομάδα αναρχικών «Σύντροφοι Συντρόφισσες» ανέλαβε με κείμενο της την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε σε γνωστό αντιεξουσιαστικό site, στο οποίο η ομάδα καταγγέλλει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ενώ καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στους αγώνες.

Η επίθεση, όπως αναφέρεται στο κείμενο αφορά στον τρόπο που το κυβερνών κόμμα χειρίστηκε την προσφυγική κρίση, την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, ενώ κατηγορούν και την μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

2148980

«Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη πολιτική συγκυρία, παραμονές της σύσκεψης του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη, στο οποίο, όπως αναμενόταν, δρομολογήθηκε ο νέος γύρος ταξικής επίθεσης εναντίον της εργατικής τάξης και της νεολαίας».

«Η επίθεσή μας στα γραφεία της Κουμουνδούρου, εκπλήρωσε την αναγκαιότητα για την, έστω κι ελάχιστη, ανταπόδοση της βίας που μας ασκεί η κυβέρνηση κι η μνημονιακή της πολιτική. Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι, να αντεπιτεθούμε με όλα τα μέσα στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κοινωνικής εξόντωσης, η οποία διατάσσεται από το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο κι εκτελείται πάραυτα από τον εκάστοτε κυβερνητικό συρφετό. Σήμερα, το θώκο του εντολοδόχου κι διεκπεραιωτή των σχεδιασμών του Κεφαλαίου, κατέχει το απολειφάδι του σοσιαλδημοκρατικού ρεύματος που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ».

Το ένα αυτοκίνητο που έχει υποστεί ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017. Επίθεση με βόμβες μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, σημειώθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από τα γραφεία του κόμματος καθώς και στην τζαμαρία των γραφείων. Οι φωτιές σβήστηκαν από την αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στο σημείο, πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Οι αντιεξουσιαστές γράφουν πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης απομάκρυναν έναν ηλικιωμένο άντρα για να μην τραυματιστεί, δείχνοντας έτσι «πως σέβονται την αξία της ανθρώπινης ακεραιότητας, κάτι που δεν έπραξαν κι οι εκπρόσωποι της αριστεράς του κεφαλαίου που εξαπέλυσαν πογκρόμ για τη σύλληψή μας καταφέρνοντας τελικά τη σύλληψη 7 μεταναστών χωρίς χαρτιά τους οποίους μάλιστα απέλασαν”.

molotof1

Μάλιστα απευθυνόμενοι στον κόσμο, τον καλούν να πάρει μέρος στον αγώνα απέναντι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στο κόψιμο ρεύματος από τη ΔΕΗ και στο αντίτιμο στις μετακινήσεις μας, για να αποκτήσουμε πάλι τα κοινωνικά αγαθά.

Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017. Επίθεση με βόμβες μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, σημειώθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από τα γραφεία του κόμματος καθώς και στην τζαμαρία των γραφείων. Οι φωτιές σβήστηκαν από την αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στο σημείο, πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Εάν δε συμμετέχουμε σήμερα στους αγώνες για την προάσπιση της κυριακάτικης αργίας και στους ακηδεμόνευτους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση στους χώρους εργασίας, εάν δεν αντισταθούμε στην υποβάθμιση της γειτονιάς μας και την ηγεμονία της ναρκομαφίας και του παράνομου κεφαλαίου της νύχτας, που μετατρέπουν σε σφαγεία τις πλατείες, εγκαταλείπουμε εδάφη στην αντεπανάσταση.

Γιατί μόνο ένα κίνημα ενωμένο μπορεί να εμπνεύσει τους από τα κάτω να επαναστατήσουν. Ν’ αναμετρηθεί με το φόβο και να δώσει αυτοπεποίθηση κι ελπίδα στους εκμεταλλευόμενους. Μόνο ένα ενωμένο και δυνατό κίνημα μπορεί να καλύψει το επαναστατικό κενό και να μετατρέψει τη ματαιότητα της αποχής σε μια ενεργητική διαδικασία αμφισβήτησης του πολιτικού κατεστημένου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις